Пошук

35-річчя від Дня відкриття Картинної галереї

Дата: 27.09.2018 15:35
Кількість переглядів: 835

Ось вже 35 років Картинна галереї  КЗ КОР «Яготинський історичний музей» тішить, дивує і радує прихильників та поціновувачів мистецтва. Вона є однією з візитівок міста, його культурним надбанням.

Саме сьогодні 27 вересня відбулося відзначення 35-річчя від Дня відкриття Картинної галереї. На свято завітало багато гостей, які мали бажання висловити вітання та подяку директору КЗ КОР "Яготинський історичний музей" Івану Івановичу Шуллі, працівникам Картинної галереї та колишнім працівникам, адже саме тут постійно вирує творче життя:  відбуваються творчі зустрічі, презентації, виставки, які згуртовують молодь та людей, небайдужих до мистецтва. Одним з таких цікавих заходів стало святкування 35-річчя Картинної галереї.

У святкуванні взяли участь: керуючий справами виконавчого комітету Яготинської міської ради В.А. Галицький, перший заступник голови райдержадміністрації Т. П. Сухенко, цінителі мистецтва, які щирими оплесками супроводжували кожне вітання присутніх.

Володимир Анатолійович Галицький від імені міського голови Наталії Миколаївни Дзюби вручив грамоту колективу Картинної галереї в особі завідувача відділу музею Картинна галерея КЗ КОР “Яготинський історичний музей” - Черниш Ользі Миколаївні за унікальну за своєю побудовою експозицію, що базується на краєзнавчих матеріалах Яготинщини, збереження експонатів, широке представлення українського мистецтва, популяризацію музейної справи, сумлінну працю та з нагоди 35-річчя від Дня відкриття Картинної галереї та подарунки.

Не кожному місту поталанило мати такий духовний і культурний філіал. Картинна галерея розташована в історичному будинку,  колишньому палаці Розумовських-Рєпніних, який є пам’яткою провінційного зодчества кінця ХVІІІ – початку ХІХ ст. Відкритий музей в 1983р.

До уваги присутніх представлені твори українського мистецтва – твори живопису, скульптури, графіки, декоративного мистецтва, старовинні ікони, вироби з кераміки, скла, різьби по дереву. В кількох залах – картини відомих художників України та самобутні твори місцевих майстрів. В експозиції музею можна побачити полотна народних художників колишнього Радянського Союзу М.Гущенка, Т.Яблонської, М.Дерегуса, С.Григорєва, С.Шишка та народних художників України І.Їжакевича, А.Монастирського, А.Пламеницького, В.Забашти та інших.  Окрасою експозиції Картинної галереї є твори народної художниці України Катерини Білокур, її немеркнуча спадщина, що є національним мистецьким скарбом. В Картинній галереї Яготина представлене найбільш повне зібрання робіт К.Білокур (більше 70) – живопис, акварель, графіка, ескізи, начерки, етюди, ранні та незакінчені роботи.

Квіти, подарунки, щирі вітання, спогади, побажання, творчі виступи, – таким був  святковий осінній день.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора