Пошук

На порядку денному капітальний ремонт вулиць та харчування дітей в пришкільних оздоровчих таборах міста

Дата: 14.05.2018 15:37
Кількість переглядів: 530

11 травня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової тридцять четвертої сесії під головуванням міського голови Н.М. Дзюби. Під час засідання сесії були прийняті надзвичайно важливі для громади та забезпечення життєдіяльності міста питання.

У сесії взяли участь: голова Яготинської районної державної адміністрації В.С. Шмигановський, керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради, жителі міста та представники засобів масової інформації.

На початку засідання міський голова Н.М. Дзюба звернулась до депутатів міської ради та наголосила, що до Яготинської міської ради надійшов лист від Яготинської районної державної адміністрації щодо забезпечення проведення сесії Яготинської міської ради VII скликання, оскільки 27 квітня відбулось пленарне засідання позачергової 27 сесії Київської обласної ради на якому було прийнято рішення про внесення змін до Програми будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2016-2018 роки. Тож з метою забезпечення розвитку інфраструктури Київської області, Київська обласна рада прийняла рішення про включення до переліку заходів вищевказаної Програми, які реалізовуватимуться у 2018 році наступні об’єкти в місті - капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Поштова, вул. Івана Франка, вул. Кривоноса (в тому числі проектні роботи).

 «У зв’язку з внесенням до Програми будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2016-2018 роки трьох об’єктів м. Яготина, зокрема: проведення капітального ремонту вулиць Поштова, Івана Франка, Кривоноса, загальна вартість яких складає 2846496 грн., частка фінансування робіт за рахунок коштів міського бюджету - 20% складає 569300 грн., за рахунок коштів обласного бюджету - 80% вартістю 2277196 грн. Нам необхідно терміново забезпечити асигнування цих робіт. У зв’язку з чим пропонується внести зміни до міського бюджету, шляхом перерозподілу видатків», - зауважила начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь.

«Також у зв’язку з подорожчанням асфальтного покриття, що очікується, необхідно в найкоротший термін розпочати роботи по проведенню капітального ремонту дорожнього покриття по вул. 24 Серпня», - наголосила Валентина Михайлівна.

Депутати, переймаючись питанням повноцінного харчування дітей в пришкільних оздоровчих таборах м. Яготина, змінили і цільове призначення субвенції районному бюджету, а саме: використати кошти в сумі 100 000 грн. для оздоровлення дітей м. Яготина по програмі «На зустріч дітям».

За результатами голосування депутати прийняли рішення про внесення змін до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2017 № 1199-29-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2018 рік», чим забезпечили видатки на вище зазначені заходи.

Слід відзначити, що під час сесії до депутатів Яготинської міської ради VII скликання звернувся голова райдержадміністрації В.С. Шмигановський, який зауважив, що у залі засідань зібрались депутати різних політичних сил, і необхідно пам’ятати, що ми єдина сім’я та працюємо лише в одному напрямку і лише на благо громадян.

«У нас єдина політична сила – це партія яготинців і ми будемо спільно з депутатським корпусом працювати для нашого міста, регіону і для кожного його жителя», - зауважила Наталія Миколаївна.

Надалі депутати міської ради враховуючи особисту заяву члена виконавчого комітету Яготинської міської ради сьомого скликання І.В. Лісової щодо виведення її зі складу виконавчого комітету прийняли рішення про внесення змін до складу виконавчого комітету Яготинської міської ради сьомого скликання.

Під час засідання було прийнято рішення і про проведення громадського обговорення щодо присвоєння спортивному комплексу стадіону «Колос» в м. Яготині по вул. Незалежності, 75 імені Крежевицького Юрія Григоровича, в строк не менш ніж два місяці з дня опублікування відповідного інформаційного повідомлення.

Депутати, розглянувши депутатське звернення депутата ВО «Свобода» І.М. Смаглія прийняли рішення про направлення звернення до Верховної ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень.

Секретар міської ради Т.І. Рубанчук на засіданні сесії проінформувала депутатів про участь у навчальному візиті на тему: "Регіональний та місцевий економічний розвиток", під час якого, протягом 25-27 квітня, представники Яготинської міської ради ознайомились з політикою економічного розвитку м. Вінниці, Іванівської, Лука-Мелешківської, Немирівської та Іллінецької об’єднаних територіальних громад, а також ознайомила з листами, що надійшли до міської ради в міжсесійний період і стосуються не лише діяльності Яготинської міської ради, а й громади в цілому.

Традиційно депутатами було розглянуто низку земельних питань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора