Пошук

Поїздка в Красногірський жіночий монастир

Дата: 31.07.2017 14:35
Кількість переглядів: 951

28 липня, за сприяння Яготинської міської ради, відбулася поїздка голів первинних ветеранських організацій м. Яготина та громадських інспекторів Яготинськкої міської ради з контролю за дотримання  правил  перевезення  пасажирів міським громадським автотранспортом в Свято-Покровський Красногірський жіночий монастир.

Монастир розташований поблизу містечка Золотоноша Черкаської області. Заснований він на початку 17-го століття ченцем з Константинополя. Спочатку монастир був чоловічим, а в 1789 році - став жіночим. Як і багато монастирів - був закритий в 1922 році, а під час Великої Вітчизняної війни - в 1941 – відкритий, і з тих пір живе своїм життям. В монастирі на сьогодні живе 120 черниць і послушниць, які своїми щоденними молитвами та повсякденною працею дбають про нього. 

Відвідувачів монастир вразив своєю красою: надзвичайно красивий біло-блакитний Спасо-Преображенський собор,  територія обителі, яка також вражає чистотою, порядком. Собор такий же красивий і всередині - чудовий іконостас, цілющі ікони. Головна святиня монастиря - Ікона Дубенська Божа Матір, яка чудовим чином проявилась на дубі і є цілющою та чудотворною.
       Є на території церковна лавка, де можна придбати ікони, свічки, чернечі келії і трапезна. Яготинці мали можливість покуштувати страви, які черниці готують у печі, запалюючи дрова вогнем із Спасо-Преображенського собору.

Ще одне дивовижне місце в монастирі відвідали яготинці - Святе Джерело Святителя Софронія, в якому цілюща вода! Біля джерела є закриті кабінки, в яких яготинці мали можливість омитися та очиститись. Поїздка залишила багато приємних вражень для ветеранів та надію на нові поїздки



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора