Надзвичайні таланти будинку культури

Дата: 21.05.2018 15:45
Кількість переглядів: 752

Фото без описуУ щоденних турботах про завтрашній день рухається вперед життя. Та посеред цієї буденності є прекрасні свята – яскраві епізоди, які лишаються у пам'яті та формують традиції для наступних поколінь. І незважаючи на похмуру травневу погоду, працівники Яготинського районного будинку культури додали 18 травню яскравості. Саме вони запросили яготинців та гостей міста на святкове дійство – Звітний концерт художньої самодіяльності Яготинського районного будинку культури присвяченого 95-ій річниці утворення Яготинського району.

У творчому звіті взяли участь: керуючий справами виконавчого комітету Яготинської міської ради В.А. Галицький, заступники голови райдержадміністрації О.І. Рудніцька та А.О. Антоненко, цінителі мистецтва, які щирими оплесками супроводжували кожен концертний номер.

Цього вечору на святкову сцену виходили яготинці різних поколінь, різних професій, яких об’єднало одне щире почуття – любов до мистецтва, до творчості, до свого рідного краю.

Розпочався звітний концерт художньої самодіяльності з виступу народного аматорського хору ветеранів війни, праці та військової служби «Солдатська пам’ять». Колектив є історичним у нашому місті та унікальним на всю Київщину, далеко за її межами. 18 травня, вони виконували пісні в яких звучала пам’ять про подвиги попередніх поколінь, які поклали на вівтар своє здоров’я та життя за для щасливого майбутнього нашої країни.

Зворушливі українські пісні лунали зі сцени у майстерному виконанні народного аматорського ансамблю народної пісні «Рідні наспіви», який об’єднав талановитих місцевих жителів. Певно, до людських старань додалося й Боже благословення, бо доля цього колективу простелилася барвистим рушником, вишитим і славою, й популярністю, й успіхами, і визнанням. 

Звітував про свою роботу і народний колектив «Дивосил», який протягом 30 років дарує яготинцям свою творчість.

Звучала на концерті і інструментальна музика у виконанні народного оркестру народних інструментів та оркестру духових інструментів Яготинського районного будинку культури.

Сповненими енергії та колориту були виступи юних учасників дитячого вокального гуртка - Варі Чаяловської, Олександра Хорольського, Каті Друченко і звичайно вокально-інструментального гурту «Дежавю» - молодий колектив, який є активним учасником багатьох фестивалів та концертів, до складу якого входить талановита молодь м. Яготина. 

Не менш яскравими були виступи ансамблю «Мереживо» та колективу «Яготинські самоцвіти», які вкотре подарували безліч позитивних вражень від своїх виступів.

Яготинщина - щедра, багата земля. Багата на історичне минуле, родючі землі, та найперше багата на талановитих творчих людей.  За їх самовіддану працю та безмежну любов до музики і співу, за їх талант та бажання зробити життя яготинців яскравішим, наповненим добром та любов'ю дякував зі сцени керуючий справами виконавчого комітету Яготинської міської ради В.А. Галицький.

Володимир Анатолійович вручив подяки за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток галузі культури, високий професіоналізм та відданість справі, творчий потенціал, високий художній рівень виконавської майстерності та з нагоди 95-ої річниці утворення  Яготинського району, керівнику вокально-інструментального ансамблю “Дежавю” Яготинського районного будинку культури С.П. Павленку та керівнику вокального гуртка Яготинського районного будинку культури В.О. Дубограю.

Працівники будинку культури продемонстрували присутнім свої багатогранні таланти, водночас подарувавши їм справжнє свято, багато позитивних вражень та емоцій. Концертна програма була насичена цікавими та різноманітними номерами. Кожен виступ, як квітка, вплітався в загальний віночок, що розквітнув різнобарв'ям під час концерту. Народні мелодії, естрадні композиції солістів та колективів створили атмосферу свята. Звичайно, Яготинський  будинок культури – це тільки перша сходинка до творчого життя, але ми бажаємо всім його вихованцям, щоб ця сходинка не була останньою, щоб з гарним настроєм, впевненістю і радістю вони долали всі труднощі на своєму шляху і досягали великих висот на творчій ниві життя.

Яготинщина - щедра, багата земля. Багата на історичне минуле, родючі землі, та найперше багата на талановитих творчих людей.  За їх самовіддану працю та безмежну любов до музики і співу, за їх талант та бажання зробити життя яготинців яскравішим, наповненим добром та любов'ю.

Розлого стелилися зі сцени задушевні пісні, лунали теплі слова вітань, дарувалися квіти. Немає сумніву, що попереду в Яготинського районного будинку культури – ще не одне десятиліття насиченого, розмаїтого, веселкового творчого польоту. Тож нехай не згортає крила їх чарівна й дивовижна пісенна душа.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора