Пошук

До уваги операторів ринку, що займаються роздрібною торгівлею харчових продуктів та надають побутові послуги населенню

Дата: 27.05.2019 15:47
Кількість переглядів: 414

В зв’язку з надходженням інформації про перевірки, які здійснюються від імені Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі - служба) на території Яготинського району,   ПОПЕРЕДЖУЄМО.

На території Яготинського району перевірки проводять лише працівника Яготинського районного управління. Всі планові заходи розміщено на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області: http://oblvet.org.ua в розділі державний нагляд (контроль), планування роботи, 2019, Додаток до наказу Держпродспоживслужби від 26.11.2018 № 964 про затвердження плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік. Якщо в додатку до наказу ваше підприємство відсутнє, то ніякої планової перевірки від служби бути не може. У випадку проведення позапланового заходу, перевірка теж проводиться лише працівниками Яготинського районного управління. В усіх випадках перевірка проводиться при наявності направлення на перевірку, яке в нашій області підписує начальник Головного управління О.В. Матвієнко, або перший заступник М.В. Тібеж. Перевіряючий обов’язково повинен пред’явити службове посвідчення. При проведенні перевірки складається акт про перевірку, в якому зазначаються виявлені порушення, а уповноважена особа від оператора ринку надає пояснення та складається припис про усунення порушень чи протокол про порушення. Зазвичай, на протязі п’яти робочих днів (в районному чи Головному управлінні) складається протокол і ні в якому разі штрафні санкції не застосовуються на місці. Адже протоколи про порушення розглядаються або в суді, або їх розглядає перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області М.В. Тібеж, який є головним державним інспектором. Лише суд, або головний державний інспектор Київської обласі  можуть встановити суму штрафу. Тому, якщо до вас завітали працівники від  Держпродспоживслужби і ведуть себе таким чином, що буде накладено штраф за будь які порушення і його краще сплатити на місці, негайно викликайте поліцію!    

За інформації начальника Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області В. А. Омельченка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора