Розвиток можливий тільки там, де є спільні інтереси і єднання

Дата: 07.06.2019 12:04
Кількість переглядів: 640

Фото без описуВ Україні стартувала інформаційна кампанія з підвищення обізнаності щодо суті децентралізації «Я – Громада!».

Захід організовано спільно Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програмою «U-LEAD з Європою».

Кампанія має на меті підвищити рівень обізнаності громадськості про зміни, що відбулися внаслідок реформи децентралізації та сприяти кращому розумінню громадянами України суті реформи. Крім того, залучати громадян до активної участі у соціальному, культурному та політичному житті своїх громад щоб люди самі допомагали розвитку громади. Також, організатори сподіваються сформувати позитивне ставлення до процесів добровільного об'єднання та децентралізації по всій України.

6 червня, в м. Яготині відбувся публічний захід «Містечко Децентралізації», програма якого включала тематичну інформацію, дискусії, інтерактивні ігри, експертні поради.

На захід завітали представники міста, району, сільські голови, депутати та члени виконкому міської ради, голови первинних ветеранських організацій, керівники підприємств, установ, жителі та гості міста – всі ті, кому цікава децентралізація та регіональний розвиток Яготинщини.

Вчора всі бажаючі мали можливість звернутися до інфопункту та отримати загальну інформацію  щодо роботи містечка, а також буклет та прямуючи за вказаним маршрутом взяти участь у квесті.

Присутні мали можливість взяти участь у спортивних змаганнях та квестах, отримати нагороду за участь у конкурсах, відвідати уроки творчості та екологічні лекції. А також, відпочити з користю, наприклад - розібратися в формі квесту на 7 локаціях, як функціонує ОТГ.

Зокрема, на 7 локаціях було розташовано намети: ЦНАПу, амбулаторії, школи і профтехосвіти, дитячого садка, екостанції, стадіону, громадського простору. У кожному наметі яготинці спілкувались та давали відповіді на запитання, за кожну правильну відповідь отримували наліпку, а у фіналі – винагороду.

«Люди повинні відчувати, як працює влада, бо вони оцінюють як живе наша держава порівнюючи з іншими населеними пунктами. І від того, як ми будемо спільно працювати, залежить наше майбутнє, - зауважила міський голова Н.М. Дзюба. – І коли громада скаже своє слово, через депутатів міської ради, ми визначимо шлях, яким будемо іти надалі, бо розвиток можливий тільки там, де є спільні інтереси і єднання».

На останок міський голова Наталія Миколаївна подякувала колективу "Я - Громада!" за візит до міста, спілкування, бачення та інтерес до об’єднаної територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора