Ігри Нескорених

Дата: 19.06.2019 14:52
Кількість переглядів: 479

Фото без описуВ Україні 12 травня засіданням Міжурядової робочої групи з питань забезпечення організації відбору, підготовки та участі України у «Іграх Нескорених» на державному рівні стартувала кампанія з підготовки до міжнародних спортивних змагань "Ігри нескорених".

Міжнародний спортивно-реабілітаційний захід, для бійців, що зазнали травм Invictus Games відбудеться 9-16 травня 2020 року у Гаазі (Нідерланди). У дев’яти адаптивних видах спорту змагатимуться 19 країн-учасниць, серед яких і Україна.

Відповідальність за організацію, підготовку і проведення покладено на Міністерство у справах ветеранів, керівником робочої групи стала Оксана Гаврилюк. До робочої групи увійшли представники Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони, експертна група взаємодії з НАТО, Міністерства закордонних справ, Міністерства молоді та спорту, Мінсоцполітики, благодійних організацій «СтратКом УА» та Міжнародного благодійного фонду «Повернись живим», Міністерства інформаційної політики, охорони здоров’я та внутрішніх справ, Інваспорту, а також Надзвичайний і Повноважний посол України в Королівстві Нідерланди.

Під час наради розглянули деякі питання організації та забезпечення збірної України для участі в Іграх на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 року. Зокрема відбулася презентація власне самих Ігор, інформування про внесок кожної структури в підготовку спортсменів на всіх рівнях та дискусійне обговорення всіх нагальних питань.

Зауважимо, що офіційно інформаційна кампанія стартує 15 червня.

ДО УВАГИ МАЙБУТНІХ УЧАСНИКІВ ТА ЗАЦІКАВЛЕНИХ ОСІБ

Як відбуватиметься процес підготовки до Ігор в Україні?

В три етапи.

1. Відбіркові тестування. Три заходи відбуватимуться в трьох містах України: Львові (6 липня), Одесі (13 липня) та Києві (20 липня).

Відбіркові тестування не є змаганнями. Це можливість для всіх спробувати себе у різних видах спорту, без суддівства, без стресу.

2. Навчально-тренувальні збори. Три НТЗ відбудуться в листопаді 2019 року та лютому і квітні 2020 року. Локації ще визначаються.

3. Національні змагання «Ігри нескорених». 14-15 вересня 2019 року.

Хто має право брати участь?

Стати учасником може стати кожен бажаючий воїн, який зазнав травм різної тяжкості, поранень або захворювань під час чи внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Завдяки категоризації учасників за тяжкістю травматизації по групам у Іграх братимуть участь як бійці, які мають значні фізичні обмеження, що впливають на функціональність тіла в конкретному виді спорту, так і бійці, що мають незначні чи непостійні фізичні обмеження і хвороби. Завдяки категоризації у кожній спортивній дисципліні Ігор бійці змагатимуться з бійцями з подібним рівнем травматизації чи захворювання.

Зауважимо, що майбутній спортсмен обов’язково повинен мати документ про отриману травму.

Обмеження у кількості учасників на відбір відсутнє.

Як стати учасником?

На сайті Invictus Games або на сайті Міністерства у справах ветеранів майбутній учасник повинен заповнити  анкету на участь. Реєстрацію буде відкрито з 14 червня.

Заявки про участь у тестуваннях до збірної прийматимуться протягом червня 2019 року.

А далі задача для воїна-спортсмена – пройти відбір та стати членом національної збірної, до складу якої, нагадаємо, увійдуть 20 спортсменів.

ПРО ІГРИ НЕСКОРЕНИХ

Війна ранила їхнє тіло, але не скорила дух

Invictus Games або Ігри Нескорених – це більш ніж ветеранський спорт, це рух розширення можливостей для ветеранів. Міжнародний спортивно-реабілітаційний захід покликаний через участь у змаганнях відновити фізичне та психічне здоров’я пораненим учасникам бойових дій. Засновані Ігри герцогом Сассекським принцом Гарі у 2014 році для бійців, які отримали поранення, виконуючи свої службові обов’язки.

Захід покликаний повернути у ветеранів мотивацію жити і бажання жити повноцінно, адже життя після поранення не закінчується. Перебуваючи на таких змаганнях, спортсмени відчувають, що вони здорові люди, люди без обмежень. Після змагань воїни з фізичними пораненнями та психологічними травмами розуміють, що насправді вони можуть все.

Тобто, Ігри – це не просто спорт, це соціальна адаптація та моральна реабілітація до нормального життя.

«Ігри Нескорених покликані надавати нові можливості військовослужбовцям та ветеранам, які заплатили високу ціну за відданість своїй країні та її жителям. Ми впевнені, що підтримка набагато продуктивніша за співчуття, а тому створюємо спільноту, яка об’єднує людей зі схожим досвідом та допомагає їм долати наслідки воєнних поранень, травм і хвороб за підтримки сім’ї, побратимів та суспільства, - зазначають Організатори.

ПРО УЧАСТЬ ЗБІРНОЇ КОМАНДИ УКРАЇНИ

Україна втретє братиме участь у змаганнях. У 2017 році це був Торонто (Канада), у 2018-му – Сідней (Австралія). За два роки понад 600 наших ветеранів взяли участь у відбіркових змаганнях. Минулоріч Київщину у складі національної збірної представляв Олександр Зозуляк, виборовши срібло у стрільбі з лука в особистій першості.

Цьогоріч до складу збірної увійдуть 20 спортсменів, відібраних у підготовчий період. А також 20 супроводжуючих та офіційна делегація.

Представники збірної візьмуть участь у шести видах спорту: легка атлетика (біг на візках, велоспорт на візках та інші), веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг, плавання та стрільба з лука.

Відбіркові змагання (тестування) до збірної команди України для участі в Invictus Games-2020 відбуватимуться в трьох містах України: Львові (6 липня), Одесі (13 липня) та Києві (20 липня).

За інформацією Управління фізичної культури і спорту КОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора