Почути голоси тих, хто позбавлений змоги говорити

Дата: 20.06.2019 16:54
Кількість переглядів: 642

Фото без опису20 червня на території Пункту тимчасового розміщення біженців у м. Яготин був проведений захід приурочений до Всесвітнього дня біженців, який у світі відзначають 20 червня, за резолюцією ООН від 4 грудня 2000 року.

Виконувач обов’язків міського голови С.О. Овчаренко, перший заступник голови Яготинської райдержадміністрації Т.П. Сухенко, заступник голови райради В.А. Потельчак та депутат Яготинської міської ради VII скликання С.В. Галас звернулись до присутніх, бо сьогоднішню дату важко назвати святковою. 20 червня – це констатація міжнародних угод, на яких ґрунтуються захист біженців і прояв поваги до стійкості духу і мужності їх у всьому світі.

«У цей день я віддаю належне силі волі мільйонів людей, які прагнуть зберегти свої сім’ї в найважчих умовах, бо вони не винні, що склалися нелегкі життєві обставини, які змусили їх покинути рідну землю і  отримати статус «біженець»», - зауважив Сергій Олександрович.

Виконувач обов’язків міського голови С.О. Овчаренко з нагоди Всесвітнього дня біженців вручив подарунки дітям, які перебувають на даний час в Пункті тимчасового розміщення  біженців у м. Яготин.

Представники Центру міжрегіонального управління ДМС України в м. Києві та Київській області О.О. Пустовіт, О.В. Золотухіна та Лаура Налбандян звернулись до присутніх, бо відзначення Дня біженців дає нагоду привернути увагу суспільства до проблем людей, які змушені були залишити свої домівки через політичні переслідування та збройні конфлікти на території інших держав.

Учасники заходу мали можливість переглянути соціальний ролик наданий благодійним фондом «Рокада», який не залишив нікого байдужим та вкотре привернув увагу до проблем  людей, які залишили власні домівки.

«Я дякую Вам всім хто разом з нами відзначає Всесвітній день біженців, адже ми повинні чути голоси тих, хто позбавлений змоги говорити», - наголосила директор установи тимчасового розміщення  біженців у м. Яготин Тетяна Бєльченко.

Всі присутні насолоджувались розважальним шоу, який для дітей влаштували аніматори «Планети щастя», бо в житті кожного - головне бачити посмішку на обличчі малечі.

Також гості заходу мали можливість переглянути виставку робіт дітей у приміщенні державної установи та скуштувати страви національної кухні проживаючих осіб в Пункті тимчасового розміщення біженців у м. Яготин.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора