Пошук

Участь у розширеному засіданні Правління Київського регіонального відділення Асоціації міст України

Дата: 25.06.2019 14:32
Кількість переглядів: 466

25 червня Яготинський міський голова Н.М. Дзюба взяла участь у розширеному засіданні Правління Київського регіонального відділення Асоціації міст України, під час якого було підписано пролонгацію «Декларації про співробітництво» між Союзом ґмін і повітів Сілезького воєводства Республіки Польща та Київським РВ АМУ, а також прийнято Програму розвитку органів місцевого самоврядування та їх економічної спроможності в рамках Декларації.

Захід відкрив Голова Правління Київського РВ АМУ, Бучанський міський голова Анатолій Федорук. Він привітав учасників, подякував польським колегам за співпрацю та наголосив на важливості пролонгації Декларації, що сприятиме розвитку українських органів місцевого самоврядування та їх економічної спроможності. А.Федорук розповів, що Київське регіональне відділення Асоціації міст України з 2014 року співпрацює з Союзом ґмін і повітів Сілезького воєводства Республіки Польща на основі Декларації про співробітництво. У 2016 році Декларація була пролонгована. В рамках партнерства представники органів місцевого самоврядування Київської та інших областей України обмінюються досвідом з польськими ґмінами та вивчають особливості місцевого самоврядування Польщі.

Олександр Слобожан привітав учасників заходу та відзначив: «Одним із пріоритетів Асоціації міст України є співпраця з європейськими містами та організаціями місцевого самоврядування, оскільки обмін досвідом є дуже важливим для українських муніципалітетів, які плідно працюють над створенням сучасного та спроможного місцевого самоврядування і якісним впровадженням реформ. Завдяки співпраці Київського регіонального відділення та Союзу ґмін і повітів Сілезького воєводства Республіки Польща, наші громади мають можливість переймати цінні поради, які Польща виробила за час свого становлення у європейській родині, що дуже важливо для нас, оскільки зараз України працює над реформуванням місцевого самоврядування».

«Сьогоднішній урочистий захід є підсумком п’ятирічної співпраці з Київським Регіональним відділенням Асоціації міст України та Союзом ґмін та повітів Сілезького воєводства в рамках Декларації про наміри співпрацю, підписаної 17 січня 2014 року в місті Ченстохова Сілезького воєводства та одночасно є початком нового етапу співпраці наших організацій» - зазначив Президент міста Рибник, Голова Союзу ґмін та повітів Сілезького воєводства Польщі пан Піотер Кучера.

Декларацією передбачено, що новий етап співпраці між Київським РВ АМУ та Союзом ґмін і повітів Сілезького воєводства Республіки Польща триватиме до 31 грудня 2021 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора