Пошук

Робоча зустріч з довгостроковими Спостерiгачами неурядової організації CANADEM

Дата: 26.06.2019 18:17
Кількість переглядів: 672

Фото без опису26 червня Яготинський мiський голова Наталія Миколаївна Дзюба зустрілась з довгостроковими Спостерiгачами неурядової організації CANADEM – канадської мiсiї спостереження за виборами Президента та Парламенту України-2019 – Елізабет Кінгстон та Реймондом Белей.

Гостi розповiли, як працює мiсiя, вiдзначивши, що її основне завдання – спостерiгати за вiдповiднiстю виборчого процесу до законiв України i мiжнародних стандартiв, у виборчий процес спостерiгачi жодним чином не втручаються. 

Наталія Миколаївна поiнформувала, що в Яготині працюватимуть 17 виборчих дiльниць, всi вони готовi до роботи. Мiська рада, вiдповiдно до законодавства, надає необхiдне органiзацiйне, матерiально-технiчне забезпечення для виборчого процесу.

Елізабет Кінгстон та Реймондом Белей також повiдомили, що на сьогоднi в Українi вже працюють 50 довгострокових спостерiгачiв вiд канадської мiсiї, ще 100 короткострокових приїдуть за тиждень до виборiв.

Довідково

Місія Канада - це нейтральна і неупереджена місія зі спостереження за виборами, яку проводить міжнародна неприбуткова організація CANADEM, яка спрямована на розвиток демократії та міжнародний мир і безпеку.

 

Мандат Місії Канади полягає у наданні оцінки виборчого процесу в Україні. Місія Канади оцінює дотримання Україною зобов'язань ООН та ОБСЄ та інших міжнародних стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства. Місія спостерігає, записує та звітує про свої висновки, не втручаючись у виборчий процес.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора