Засідання п’ятдесят другої сесії Яготинської міської ради

Дата: 04.07.2019 19:11
Кількість переглядів: 893

Фото без опису4 липня у залі засідань міської ради відбулось засідання п’ятдесят другої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста, заступник голови Яготинської райдержадміністрації В.М. Гончар, начальник відділу містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства адміністрації Г.О. Колозіна, начальник КПТМ «Яготинтепломережа»  О.С. Форостяний, старший інженер з експлуатаційної діяльності Переяслав-Хмельницького відділення АТ «Київоблгаз» А.В. Зуєвич, представник ПП «Євросем» Я.В. Пилипчук, голова та члени громадської організації «Від Родини До Родини», жителі міста, засоби масової інформації.

На початку засідання начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь  повідомила, що міський бюджет виконано на 119,8% при плані доходів 6 706 846 грн. До бюджету міста надійшло 8 034 294 грн., додатково до бюджету надійшло 1 327 448 грн.

«Основними джерелами надходжень до бюджету є єдиний податок, якого надійшло – 4 347 тис. грн., що складає 54% від загального обсягу доходів, - наголосила Валентина Михайлівна. – Плата за землю – 2 505 тис. грн., що складає  31%. Одним з основних надходжень до бюджету є акцизний податок, але він в частині сплати за пальне в І кварталі не надходив, надійшло лише 548 тис. грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі – 7% від загального обсягу доходів. План доходів спеціального фонду міського бюджету виконаний на 107,7 %. Додатково одержано 68 319 грн. – кошти від сплати за пайову участь у розвитку інфраструктури та від продажу земельних ділянок на який розташовані об’єкти нерухомості, які перебувають у власності.»

«Видатки міського бюджету проводились в межах кошторисних призначень. Заборгованість по розрахунках із постачальниками, підрядниками та іншими платежами відсутня», - додала начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь.

За результатами голосування депутати прийняли рішення про затвердження звіту про виконання міського бюджету за перший квартал 2019 року по доходах в сумі  8 993 367  грн. та по видатках в сумі  9 035 023 грн. В тому числі:

- по загальному фонду міського бюджету затвердили звіт по доходах в сумі 8 034 294 грн. та по видатках в сумі 7 085 248 грн.;

- по спеціальному фонду міського бюджету затвердили звіт по доходах в сумі 959 073 грн. та по видатках в сумі 1 949 774 грн.

Надалі було встановлено місцеві податки на території міста Яготина на 2020 рік. Це рішення набирає чинності з дня прийняття та застосовується з 01.01.2020, а також до 15.07.2019  буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Яготинської міської ради.

На виконання вимог чинного законодавства та з метою забезпечення належної організації відзначення державних, міських, професійних свят, ювілейних, пам’ятних та знаменних дат і подій, заохочення колективів та окремих громадян за особистий внесок у створення матеріальної та духовної культури сьогодення, підтримки активної життєвої позиції, багаторічні сумлінні заслуги перед громадою міста Яготина, виховання почуття патріотизму до рідного міста та України депутати VII скликання затвердили Програму з відзначення державних, міських, професійних свят, ювілейних, пам’ятних та знаменних дат і подій, заохочення колективів, окремих громадян та здійснення представницьких та інших заходів на 2018 - 2020 роки в новій редакції.

З метою вивчення питань обстеження та визначення першочерговості проведення капітального та поточного ремонту дорожнього покриття вулиць та прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків депутати затвердили положення про комісію, яка буде здійснювати контроль за станом виконання.

Також було вирішено питання облаштування пішохідного переходу з установленням дорожніх знаків  «Пішохідний перехід» - 2 од. та нанесенням дорожньої розмітки «Зебра» на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О102507/Т-25-41/ - Яготин (вул. Шевченка) поблизу пров. Гастелло.

Продовжили роботу депутати з прийняття рішення про внесення змін до рішення Яготинської міської ради від 20.12.2018 № 1761-44-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2019 рік».

Зокрема, начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь  повідомила, що за підсумками виконання плану доходів міського бюджету, станом на 01.07.2019, є можливість збільшити доходи і видатки міського бюджету на 1 400 тис. грн.:

- 260 тис. грн. виділено на придбання та установлення дитячих та спортивних майданчиків в мікрорайонах міста – «Каштанова Алея», «Козловщина» та по вул. Винниченка;

- 711 тис. грн. на поточний ремонт дорожнього покриття вулиць міста та прибудинкових територій;

- 102 тис. грн. на субвенцію відділу освіти Яготинської райдержадміністрації на проведення поточних ремонтів в дошкільних навчальних закладах міста;

- 62 015 грн. на збільшення фонду оплати праці СКП «Ритуал» на 1,5 штатні одиниці, які були затверджені на позачерговій 51 сесії 24 червня 2019 року;

- 27 тис. грн. на технічне обслуговування відділу реєстраційних повноважень міської ради;

- 25 450 грн. на ремонт автотранспорту Яготинської міської ради;

- 39 050 грн. – стадіону «Колос», в тому числі для придбання більш сучасного квадрокоптеру, сітки для футбольних воріт та оплату послуг по встановленню блоку модуля вбиральні;

- 173 485 грн. на збільшення видатків по програмі святкових заходів для організації зустрічі дітей з міста-побратима Келераш, Республіки Молдова та святкування Дня Незалежності України, Дня міста Яготина;

- 199 576 грн. перенести бюджетні призначення по кошторису стадіону «Колос» із капітальних видатків на поточні, для оплати послуг по монтажу огорожі стадіону.

Надалі було взято на баланс міської ради фактичних витрат понесених  департаментом регіонального розвитку та житлово-комунального господарства КОДА по капітальному ремонту дорожнього покриття провулку Довженка, вулиць Поштова та Кривоноса в м. Яготині та безоплатно прийнято в комунальну власність територіальної громади міста Яготин обладнання (майна) від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні.

«На минулій позачерговій 51 сесії було створено комісію про прийняття обладнання від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні. В результаті складено Акт прийому-передачі майданчика у комунальну власність територіальної громади міста Яготин, який буде встановлено на території Пункту тимчасового розміщення біженців», - зауважив начальник відділу з питань юридичного забезпечення та земельних відносин апарату Яготинської міської ради О.М. Кудрявський.

На виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та зважаючи на лист голови Верховної Ради України А. Парубія, який надійшов до Яготинської міської ради, було прийнято рішення про демонтаж пам’ятника Жукову Г.К. на «Алеї Слави» в м. Яготині, який буде надалі  передано до музейної установи.

За результатами голосування депутати прийняли рішення про звернення до Київської обласної ради та Київської обласної державної адміністрації щодо :

- необхідності включення до обласної цільової програми «Питна вода Київщини на 2017-2020 роки», затвердженої рішенням Київської обласної ради від 19.05.2017 № 312-14-VII, проекту «Капітальний ремонт водопроводу довжиною 989 м. по вул.. Переяслівська в м. Яготин»;

- необхідності включення до обласної цільової програми «Енергозбереження (підвищення енергоефективності) Київської області на 2017-2020 роки», затвердженої рішенням Київської обласної ради від 19.05.2017 № 313-14-VII, проекту “Освітлення ділянки від в’їзного знака «Яготин» до магазину «Хуторок» по вул. Київській»;

- з пропозицією щодо розробки та схвалення змін Перспективного плану формування територій громад Київської області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.11.2015 № 1206.

Міський голова Н.М. Дзюба повідомила, що до Яготинської міської ради надійшов лист від групи депутатів з пропозицією створення Яготинської міської об’єднаної територіальної громади, з адміністративним центром – м. Яготин, у складі наступних територіальних громад: Яготинської міської ради (м. Яготин, с. Червоне Заріччя, с. Соколівщина); Засупоївської сільської ради (с. Засупоївка, с. Григорівка, с. Федорівка); Кулябівської сільської ради (с. Кулябівка, с. Тужилів, с. Шевченкове); Супоївської сільської ради (с. Супоївка, с. Дзюбівка, с. Озерне, с. Черкасівка); Райківщинської сільської ради (с. Райківщина, с. Розумівка, с. Рокитне); Двірківщинської сільської ради (с. Двірківщина, с. Воронівщина, с. Кайнари,селище Черняхівка); Ничипорівської сільської ради (с. Ничипорівка, с. Трубівщина); Панфильської сільської ради (с. Панфили).

Традиційно було розглянуто ряд земельних питань та прийняті відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора