В ніч на Івана, в ніч на Купала

Дата: 07.07.2019 17:34
Кількість переглядів: 914

Фото без описуІвана Купала - одне з найбільш древніх і містичних слов'янських свят. Відзначають Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня.

Свої витоки свято Івана Купала бере ще з часів язичництва. Спочатку цей день був присвячений язичницькому богу Купалі. Але після християнізації Київської Русі назва цього дня доповнилося ім'ям Іоанна Хрестителя (Предтечі), день народження якого збігався з купальським святом.

День Івана Купала раніше припадав на день літнього сонцестояння і випадав на 24 червня. Після введення нового стилю літочислення дата пересунулася на 7 липня. Саме в цей день свято відзначають і в наш час.

Яготинці також долучились до святкування  Івана Купала на березі річки Іржавець з вечора 6 липня до ранку 7 липня.

Цікаво було всім, від малечі, для якої було встановлено дитячі атракціони та розваги,  до людей похилого віку, які могли поринути подумки у своє минуле, коли самі плили вінки та пускали їх  на воду.

Музично-розважальна програма включала в себе: хороводи, сучасні танці, пісні, які були на різні смаки.

До святкового дійства долучилися народний артист України – Мар’ян Гаденко, заслужена артистка України - Ванда Дріневська, народний артист України, гуморист – Анатолій Демчук, співачка, ведуча музикально-розважальних програм - Оксана Дроботенко, які змусили присутніх поринути у купальську атмосферу пісень та гумору.

Також на народних гуляннях яготинці мали можливість посмакувати різними смаколиками, а для молоді було організовано святкову дискотеку.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора