Володимир Гройсман про добудову Меморіалу жертв Голодомору: Увіковічити пам’ять – справа честі для кожного

Дата: 15.07.2019 10:27
Кількість переглядів: 586

Фото без описуУвіковічити пам’ять про мільйони українців, які загинули під час Голодомору 1932-1933 років, – це справа честі кожного громадянина, сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання Національного музею «Меморіал жертв Голодомору». Наразі коштом державного бюджету та благодійників ведеться реконструкція першої черги Меморіалу і активно розбудовується друга черга, яка міститиме як експозицію, так і конференц-хол та приміщення для роботи науковців.

Глава Уряду регулярно перевіряє хід робіт, адже тримає виконання цього проекту під особистим контролем. На його думку, українці мають завжди пам'ятати і трагічні історії народу. «З самого початку моєї роботи Прем'єр-міністром я хотів зробити щось таке, що увіковічить пам'ять мільйонів життів, які забрав Голодомор. Якщо ми подивимося на прізвища тих, хто загинув, ми можемо побачити і свої прізвища», – сказав Володимир Гройсман.

За його словами, цей Меморіал стане одним з найкращих, він буде навіки показувати той біль, який пережила Україна.

«Важливо завершити Меморіал, увести його в робочий стан, і всі міжнародні делегації і всі українці мають відвідати його, почитати книжки, знайти свою область, район. Ця трагедія є близькою для кожного українця», – наголосив Володимир Гройсман.

За інформації Єдиного веб-порталу органів виконавчої влади України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора