Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 24.07.2019 11:35
Кількість переглядів: 879

Фото без опису23 липня відбулось засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М.Дзюби.

У засіданні виконкому взяли участь: керівники комунальних підприємств міської ради, ФОП, що здійснює перевезення на міському автобусному маршруті № 5 «ст. Яготин-Волошка-РайДУ» А.Д. Барабаш, представники засобів масової інформації.

На початку засідання члени виконавчого комітету заслухали звіти про діяльність комунальних підприємств Яготинської міської ради «Комунальник», «Яготинська ЖЕК», «Яготинське ВУ ВКГ», «Міськсвітло» та «Ритуал» за І півріччя 2019 року (звіти опубліковані на офіційному веб-сайті Яготинської міської ради).

Зокрема, керівник КП «Комунальник» А.В. Стріха зазначив, що підприємство виконує функції щоденного підтримання території міста у належному санітарному стані, в тому числі утримання доріг комунальної власності територіальної громади міста: у весняно-літній період обкошування узбіччя доріг та території загального користування від трави та порослі, щоденне ручне прибирання сміття по всій протяжності міста, включно територією по вул. Кільцевій (від в'їзду в місто зі сторони траси Київ-Харків до газозаправної станції та від озера «Кирильське» до виїзду з міста зі сторони мікрорайону «ДРСУ») та у «Сорочому Яру». В осінньо-зимовий період здійснюється збір та вивіз опалого листя зі всієї території міста загального користування, видалення аварійно-небезпечних дерев, розчистка дорожньої мережі комунальної власності міста від снігу та посипання доріг піскосумішшю.

На обслуговуванні КП знаходяться вулиці комунальної власності, протяжністю близько 164 км, дитячі ігрові майданчики у кількості 42 шт. та місця загального користування у м. Яготин.

Керівник КП «Яготинська ЖЕК» О.В. Білаш повідомив, що за період з 01.01.2019 по 30.06.2019 до підприємства надійшло 568 заявок власників квартир та квартиронаймачів. З питань електропостачання - 148; прочистки каналізаційних систем - 219; інші – 201.

Олександр Володимирович додав, що з 1 травня цього року вступив в дію Закон України «Про житлово-комунальні послуги», який реформує житлово-комунальне господарство в Україні.

«На сьогоднішній день управителі багатоповерхових житлових будинків мають заключати договори з управляючою компанією, оскільки послуга з управління житлом – це житлова послуга, а не житлово-комунальна, яка виключно надається на договірних відносинах», - наголосив керівник Яготинської житлово-експлуатаційною конторою.

Керівник СКП «Ритуал» М.М. Басанець проінформував присутніх, що підприємство проводить роботи за двома основними напрямками діяльності: надання ритуальних послуг та роботи з прибирання і благоустрою кладовищ.

Микола Михайлович відмітив, що в липні поточного року термін дії договорів суб’єктів підприємницької діяльності, які надаються ритуальні послуги на території міста з СКП «Ритуал» закінчився. Суб’єкти підприємницької діяльності, які повторно не заключили договори не мають права здійснювати діяльність на території міста з надання ритуальних послуг, відповідно до вимог чинного законодавства.

Надалі з метою збільшення громадського контролю у сфері благоустрою міста Яготина члени виконавчого комітету внесли зміни до рішення виконкому Яготинської міської  ради від 23.01.2018 № 10 «Про затвердження нового складу комісії по здійсненню контролю за станом благоустрою в м. Яготині» та зміни до додатку рішення виконавчого комітету від 18.12.2018 № 184 «Про затвердження нового складу комісії з питань контролю за дотриманням автомобільними перевізниками умов договорів на перевезення пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах загального користування в м. Яготині».

В ході засідання керуючий справами виконавчого комітету Яготинської міської ради В.А. Галицький прозвітував про роботу зі зверненнями громадян у Яготинській міській раді за І півріччя 2019 року.

«Зокрема, за І півріччя поточного року зареєстровано 251 звернення на особистому прийомі у  міського голови та заступників міського голови, у 2018 році – 116. В телефонному зв’язку «Гаряча лінія» до Яготинської міської ради за звітний період надійшло 4 звернення. Працівниками апарату міської ради  на усні звернення громадян  видано 1097 довідок (2018 рік – 357). На звернення були надані роз’яснення, прийняті відповідні рішення сесії чи виконкому або надані  вмотивовані відповіді відповідно до вимог чинного законодавства», - зауважив керуючий справами виконкому міської ради В.А. Галицький.

Традиційно під час засідання були прийняті рішення щодо  присвоєння поштових адрес, підключення до міських водопровідних мереж та надання матеріальної допомоги жителям м. Яготина.

Наостанок, члени виконкому міському ради розглянули питання перевезення на міському автобусному маршруті  № 5 «ст. Яготин-Волошка-РайДУ».

Перший заступник міського голови С.О. Овчаренко проінформував присутніх про те, що до Яготинської міської ради надходять звернення громадян, щодо недотримання у вихідні дні графіку руху автобусним маршрутом № 5.

«Між Яготинською міською радою та ФОП А.Д. Барабашем було підписано договір на здійснення перевезення міським автобусним маршрутом № 5. При невиконанні умов договору міська рада має право розірвати договір з перевізником, про що останнього було попереджено», - повідомив Сергій Олександрович.

Перший заступник міського голови додав, що ФОП А.Д. Барабаш мотивує недотримання графіку руху у вихідні дні його нерентабельністю.

«Маршрут повинен бути для дітей та людей. Можливо необхідно внести певні зміни до графіку руху, щоб було зручно перевізнику та людям, які користуються автобусним маршрутом № 5», - наголосила міський голова Н.М. Дзюба.

За результатами обговорення було вирішено дане питання винести на розгляд комісії з питань контролю за дотриманням автомобільними перевізниками умов договорів на перевезення пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах загального користування в м. Яготині, якою при потребі буде внесено зміни до графіку руху, які допоможуть підприємцю забезпечити рух транспорту по місту. В подальшому питання буде розглянуто на засіданні виконавчого комітету Яготинської міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора