Участь у черговій 29-ї сесії Київської обласної ради VII скликання

Дата: 26.07.2019 10:35
Кількість переглядів: 626

Фото без описуКеруючий справами виконавчого комітету Яготинської міської ради В.А. Галицький 25 липня взяв участь у засіданні чергової 29-ї сесії Київської обласної ради VII скликання, яка відбулась під головуванням голови Київської обласної ради М.А. Стариченка.

Очільник Київської ОДА М.К. Бно-Айріян, який був присутній на сесії наголосив на важливості співпраці Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної ради: "Країна працює в новому форматі. Ми з вами представляємо інтереси людей, тож і працювати будемо на благо жителів Київщини" - підкреслив Михайло Каренович.

«Ключовими пріоритетами в майбутній роботі стануть прозорість, відкритість до бізнесу та інвестицій, підприємництво і його розвиток. Вважаю, що людям треба дати шанс взяти в руки свої повноваження, змінювати систему і середовище навколо себе. Ми маємо не забувати про будівництво, розвивати інфраструктуру. Але, водночас, необхідно інвестувати в розвиток людей, щоб вони не виїжджали з нашого регіону, а створювали робочі місця тут», – додав голова Київської облдержадміністрації М.К. Бно-Айріян.

Під час засідання депутати обласного органу місцевого самоврядування заслухали виступи депутатів про нагальні для Київщини проблеми сьогодення, як-то водо-каналізаційне лихо Калитянської ОТГ, межі Тетіївщини, розробка стратегії розвитку Київської області,тощо.

Депутати Київської обласної ради підтримали своїм голосуванням проекти понад 60 рішень з деякими доповненнями.

З-поміж багатьох інших, було прийнято рішення про реорганізацію комунальних медичних закладів Київської обласної ради в комунальні некомерційні підприємства КОР, збільшено обсяг медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році для забезпечення цільових видатків для лікування хворих на цукровий діабет; надано згоду на безоплатне прийняття у комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації державної власності, затверджено Регіональний план розвитку системи надання соціальних послуг для дітей і сімей з дітьми  та реформування інституційного догляду в Київській області на 2017-2026 роки"; депутати затвердили Статути (Положення) комунальних закладів Київської обласної ради у новій редакції, внесли зміни до регіональних, комплексних і цільових програм, які реалізуються в Київській області.

Депутатський корпус Київської обласної ради одностайно проголосував про визнання добровольців АТО учасниками бойових дій.

Депутатами було також ухвалено низку організаційних, майнових та  кадрових питань, а також затверджено зміни до Обласного бюджету.

Сесія пройшла злагоджено, конструктивно та продуктивно.

По її завершенні очільники Київщини дали вичерпні відповіді на запитання журналістів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора