Засідання позачергової п'ятдесят третьої сесії Яготинської міської ради

Дата: 30.07.2019 17:21
Кількість переглядів: 1431

Фото без опису30 липня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової п’ятдесят третьої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста, начальник Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП у Київській області А.О. Медуниця, голова та члени громадської організації «Від Родини До Родини», жителі міста та представники засобів масової інформації.

На початку засідання депутати внесли зміни до бюджетних призначень, затверджених рішенням Яготинської міської ради від 20.12.2018 № 1761-44-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2019 рік». Зокрема, за рахунок економії коштів бюджетних призначень по спеціальному фонду бюджету на придбання автомобіля-сміттєвоза КП «Комунальник», депутати направили кошти в сумі 119 800 грн. на виготовлення проектної документації по капітальному ремонту Центральної площі м. Яготина та Алеї Слави.

Надалі були внесені зміни та доповнення до Програми реформування житлово-комунального господарства та благоустрою міста Яготина на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Яготинської міської ради від 28.01.2016 № 172-04-VІІ.

«Питання стосується освоєння коштів державної субвенції, які виділяються згідно розпорядження Кабінету Міністрів України на місто Яготин, а саме: виготовлення проектної документації капітального ремонту центральної площі по вул. Незалежності  в м. Яготин Київської області (зі сторони магазину «Універмаг»); виготовлення проектної документації капітального ремонту центральної площі по вул. Незалежності  в м. Яготин Київської області (зі сторони магазину «Фонтан»); виготовлення проектної документації капітального ремонту пішохідної зони «Алеї Слави» по вул. Незалежності в м. Яготин Київської області; капітальний ремонт центральної площі по вул. Незалежності  в м. Яготин Київської області (зі сторони магазину «Універмаг»); капітальний ремонт центральної площі по вул. Незалежності  в м. Яготин Київської області (зі сторони магазину «Фонтан»); капітальний ремонт пішохідної зони «Алеї Слави» по вул. Незалежності в м. Яготин Київської області», - зазначив начальник відділу з питань юридичного забезпечення та земельних відносин апарату міської ради О.М. Кудрявський.

Додатково було внесено зміни до Програми щодо проведення робіт по заміні газопроводів та розробки гідравлічних розрахунків газопроводів низького тиску в багатоквартирних житлових будинках м. Яготина протягом 2019/2020 років.

«Ми надаємо мешканцям квартир можливість відключитись від централізованого опалення та підключитись до магістрального газопроводу низького тиску будинків, де встановлено більше 80% автономного опалення», - додав Олександр Миколайович.

Міський голова Н.М. Дзюба звернула увагу присутніх щодо нової гри, яка з’явилась і на теренах міста Яготина - «БІЖИ АБО ПОМРИ». Суть якої полягає в тому, що підлітки кидаються під автівки. Наслідки такої гри можуть стати фатальними, як для дітей так і для водіїв.

«Зрозуміло, що та дитина, яка не впорається із завданням, може серйозно постраждати або взагалі загинути. Відтак наше спільне завдання провести відповідну роз'яснювальну роботу з дітьми – попередити їх про небезпеку та високу вірогідність настання трагічних наслідків», - додала Наталія Миколаївна.

Додатково було обговорено і події вандалізму в місті, як то знівечений питний фонтанчик, пошкодження лавок, викрадення люків, зламані бетонні огорожі тощо. Що це? Особистий протест? Вияв неповаги до громади? Безвідповідальність та зневага до громадського майна? Руйнування майна найчастіше відбувається імпульсивно, під впливом ситуації. На жаль, підлітки вважають це приємною розвагою. Найчастіше руйнують там, де самі й живуть, а їхні батьки не знають, де діти проводять вечори. Попередити легше, ніж відновити… Як показує практика найбільш діючими способами запобігання вандалізму є попереджувальні методи.

За результатами обговорень та на виконання вимог чинного законодавства, беручи до уваги інформацію щодо частих випадків вандалізму серед неповнолітніх осіб, що проявляється  в пошкодженні об’єктів благоустрою, з метою запобігання протиправних дій, а саме: псування комунального майна, вживання алкогольних напоїв в громадських місцях, порушення «Правил благоустрою та утримання територій в м. Яготині», правил Дорожнього руху депутати вирішили звернутися до Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Київській області щодо:

1) проведення виховно-профілактичних заходів серед неповнолітніх осіб м. Яготин;

2) проведення профілактичних патрулювань  міста в темну пору доби;

3) посилення роботи по виявленню водіїв, які керують транспортними засобами в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Також було вирішено звернутися до Яготинської районної державної адміністрації, щодо проведення профілактичних рейдів дозвілля молоді в м. Яготині.

Надалі начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь повідомила, що необхідно внести зміни до бюджету м. Яготина, а саме: за рахунок коштів субвенції з державного бюджету в обсязі 15 934 647 грн. збільшити видатки кошторису стадіону «Колос» в сумі 3 100 тис. грн., а комунального підприємства «Комунальник» на 12 834 647 грн. для об’єктів Центральна площа та Алея Слави.

Для визначення замовника по виконанню робіт направити видатки в сумі 711 тис. грн. по кошторисам:

- КП «Яготинська ЖЕК» в сумі 521 561 грн. для проведення капітального ремонту прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків;

- КП «Комунальник» в сумі 117 803 грн. на поточний ремонт дорожнього покриття вулиць міста;

- КП «Яготинська ЖЕК» в сумі 42 000 грн. для проведення гідравлічного розрахунку газопроводів низького тиску в багатоквартирних житлових будинках по пров. Довженка, 6, 10, 14, вул. Шевченка, 233, 245, 247;

- КП «Яготинська ЖЕК»  в сумі 29 636 грн. для проведення робіт по заміні газопроводів низького тиску.

Загальна вартість проведення робіт по заміні газопроводу в будинках по провул. Говорова, 27, провул. Довженка, 12, вул. Садова, 12, 20, вул. Шевченка, 241, 243, 255 становить 257 486 грн. Решта коштів в сумі 227 850 грн. буде оплачено за рахунок доходів спеціального фонду бюджету.

За результатами голосування було внесено зміни до рішення Яготинської міської ради від 20.12.2018 № 1761-44-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2019 рік».

Продовжили роботу депутати розглядом ряду земельних питань та прийняття відповідних рішень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора