Яготин приймає гостей з міста-побратима Келераш, Республіки Молдова

Дата: 02.08.2019 15:25
Кількість переглядів: 552

Фото без опису1 cерпня діти з міста-побратима Келераш (Республіка Молдова), під супроводом директора Теоретичного ліцею Цибирика - Олени Віеру прибули на відпочинок та продовження традицій дружніх відносин до м. Яготина.

2 серпня відпочиваючі знайомились з нашим рідним містом Яготин, який розташувався на сході Київської області серед пшеничних полів та парку, посадженого ще за часів графа Розумовського Кирила.

Діти відвідали Алею Слави, де на них чекала історія маєтку графа Розумовського К.Г. (1728-1803 pp.), генерала-фельдмаршала, останнього гетьмана України (1750—1764 pp.). Від великої садиби до нашого часу збереглися залишки розкішного парку та один з корпусів палацу кінця ХVIII – початку XIX ст., в якому з 1983 року розміщено картинну галерею, де експонуються живописні полотна, графіка, скульптури народних художників України, заслужених діячів мистецтв, твори місцевих художників, а також представлено твори народної художниці Білокур Катерини, яка прославила яготинську землю на весь світ. 

Гості милувалися блакитною водою Супою у поєднанні з рідкісними деревами, які створили чарівний куточок української землі.

По обіді екскурсанти відвідали Калинову Алею, яка стала доповненням та прикрасою  міста у попередні роки, Алею закоханих, відпочинкову алею з галявиною казок.

Кожен отримав масу емоцій та задоволенення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора