Святкові заходи з нагоди святкування 28-ї річниці Незалежності України

Дата: 23.08.2019 20:09
Кількість переглядів: 1092

Фото без опису24 серпня 2019 року Україні виповнилося 28 років. На честь свята під серпневим блакитним небом на літній сцені, поблизу Яготинського районного будинку культури, жителі міста Яготина та його гості відзначали День Незалежності України. Бо саме у цьому святі головний зміст одвічної мрії українців до волі, самостійності, самоствердження, національного відродження, побудови демократичного суспільства, розвитку своєї культури, виховання молодого покоління в дусі українських традицій та поваги до славетної минувшини.

Серед присутніх на святкових заходах були очільники міста та району, депутати та члени виконавчого комітету Яготинської міської ради, волонтери та учасники АТО, працівники підприємств, установ, організацій, громадськість, мешканці міста, району та гості свята.

Хай мудрість буде в юності літах,

Хай квітне твоя мова солов’їна, 

З Днем Незалежності, велична і свята. 

З Днем Народження, рідна Україно, - саме такими словами розпочалися урочистості.

 Як символ звитяг українського народу, його змагань за незалежну, самостійну державу пролунав Державний Гімн "Ще не вмерла Україна", який зігріває серця людей та звучить сьогодні могутньо й гордо — як символ невмирущої сили народу, котрий обрав шлях свободи і незалежності.

Зі святковими вітаннями до жителів та гостей міста звернулись виконувач обов’язків голови Яготинської райдержадміністрації Т.П. Сухенко та виконувач обов’язків голови Яготинської райради В.А. Потельчак.

Сьогодні керманичі району вручили звання «Почесний громадянин Яготинського району» Президенту Народного хору ветеранів війни, праці та військової служби «Солдатська пам’ять» Артему Матвійовичу Барилу та керівнику проекту «Aktion Tschernobyl” доктору Йозефу Ціглеру.

Привітала яготинців зі святом і міський голова Н.М. Дзюба, яка відзначила, що сьогодні ми відзначаємо 28-му річницю Незалежності України. 24 серпня це та визначальна дата, яка освячена героїчною боротьбою мільйонів українців, які впродовж століть віддавали життя в ім’я Батьківщини. Це свято пам’яті про цілі покоління Героїв, що пройшли довгий і тернистий шлях до омріяної волі і свободи  нашого народу. Воно навіки увійшло в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувало нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпило його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.

 «Я вітаю вас всіх зі святом! Хочу щиро побажати розбудови нашої рідної України, зміцнення нас, як нації, любові один до одного і розуміння того, що ми з вами творимо цей світ, нашу державу. Стабільності, здоров’я кожній родині, процвітання нашій рідній Батьківщині. Слава українській землі! Слава трударям, які на ній працюють!», - наголосила Наталія Миколаївна.

За сумлінну працю, професіоналізм, вагомі досягнення у праці, активну життєву і громадянську позицію та з нагоди 28-ї річниці  Незалежності України міський голова нагородила подяками: 

- директора Яготинської дитячо-юнацької спортивної школи, депутата Яготинської міської ради VII скликання Юрія Леонідовича Стовбчатого;

- заступника генерального директора ТОВ Фірма «ТМА» Олександра Володимировича Кухара;

- начальника Яготинського районного ВДВС Головного територіального управління юстиції у Київській області Олену Іванівну Жовтун;

- голову Громадської організації “Від Родини До Родини” Сергія Олександровича Кияшка;

- головного спеціаліста з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень відділу реєстраційних повноважень та ведення реєстру територіальної громади Яготинської міської ради Романа Сергійовича Федоренка;

- жителя міста Бориса Вікторовича В’юна.

За дорученням та представленням командира військової частини 0693А, відповідно наказу командування 54-ї окремої механізованої бригади та з нагоди Дня Незалежності України міський голова Н.М. Дзюба вручила медалі «За благодійність» Івану Андрійовичу Вороні та «За незламність духу» Андрію Андрійовичу Рибаку.

Схили голови присутні у пошані та хвилиною мовчання вшанували всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України.

Не повернулися… хоч з неба нам зорять

Ще й досі їхні душі на прощання.

Давайте ж ми вшануємо героїв

Пошаною й хвилиною мовчання.

Представники християнських організацій різних конфесій провели молебень за Україну.

Воля і любов до рідного краю згуртовують нас для процвітання незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя нашого народу.

Діждалися, відстояли… І маєм

Ми хліб й до хліба, слава Богу нині

24 серпня – відзначаєм

День Незалежності у вільній Україні, - ці рядки написала поетеса Людмила Климовська, яка сьогодні подарувала цей вірш разом зі своїм вихованцем, Максимом Зиковим.

Продовжились святкування виставкою творів народних умільців Яготинщини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора