Українська пісня єднає нас!

Дата: 23.08.2019 20:20
Кількість переглядів: 4037

Фото без описуТак вже повелось з далеких часів: щоб не відбувалось на довгій життєвій дорозі, українці завжди співають. І кожна пісня своєю надзвичайною мелодійністю і зворушливими словами передає те, що людина відчуває всім своїм серцем, – журбу, біль, тугу, розлуку чи радість, розраду, заклик до бою...

Лине пісня у далеке минуле, спочатку повільно і тихо, немовби глибока і широка ріка, сповнена віковічною мудрістю, потім раптом зривається з високих гір нестримним водограєм. І в кожній пісні звучить розмаїтий голос народу, його історична правда. Авжеж, не можливо приховати те, що непокоїть душу. Лине пісня вільним птахом у широкі простори до далекого обрію, де у морі купається сонце, де гори підпирають небо, перегукуючись між собою своїми вершинами...

23 серпня, на літній сцені, поблизу Яготинського районного будинку культури, розпочався V районний фестиваль «Українська пісня єднає нас». Сама назва фестивалю визначила його зміст: разом ми сильні, успішні і щасливі.

Пісня - наш духовний скарб, який єднає нас, стирає кордони, розповідає світові про велич нашого співучого народу. Співаючи, ми зазираємо у нашу історію, у минуле, намагаючись обережно побачити картини народження української нації. Коли звучить пісня, то серце наповнюється почуттям любові до рідного краю, до свого народу, до України. В кожній пісні відчувається українська душа, українська вдача, віра, надія й любов. Пісня єднає людей духовно, несе заряд енергії, добра та любові. Хочеться вірити, що народ, який піднімається з колін історії, встане на повний зріст, розправить свої крила і залунає наша українська пісня і попливе її дзвін далеко, далеко над землею.

Сьогодні, віра і любов до неповторно-прекрасної української землі, рідне слово, народна пісня, хрещата вишиванка, золото хлібів під мирним небом додали снаги і впевненості у власних силах та переконаннях кожній українській родині.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора