Підвищення енергоефекивності територіальних громад Київщини

Дата: 06.09.2019 16:28
Кількість переглядів: 445

Фото без опису6 вересня виконувач обов'язків міського голови взяв участь у регіональному семінарі «Підвищення енергоефекивності територіальних громад Київщини», який відбувся в приміщенні Київської обласної державної адміністрації під керівництвом голови КОДА Михайла Бно-Айріяна.

Участь у заході взяли голова Держенергоефективності Сергій Савчук, директор Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі Марсель Рьотіг, радник з питань демократичного управління Програми розвитку ООН Маркус Бранд, перший заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, представники райдержадміністрацій, районних, сільких, селищних рад, міські голови та голови об'єднаних територіальних громад.

Присутні обговорили основні напрямки та інструменти фінансування проектів з бюджетів усіх рівнів, інвестиційні можливості для громад, інвестиції в енергоефективність об’єктів соціальної сфери. Зокрема, підіймали питання щодо перспектив роботи Фінсько-українського трастового фонду у сфері зеленої енергетики, структури обласної системи енергоменеджменту, переваг щоденного Е-моніторингу та інші.

Михайло Бно-Айріян наголосив, що Київська ОДА прагне консолідувати зусилля влади, бізнес-спільнот, експертного середовища на шляху досягнення енергетичної незалежності.

«Створення й удосконалення енергоринку, розвиток відновлювальної енергетики та залучення інвестицій у ці сфери – є пріоритетами діяльності облдержадміністрації. Саме тому, ми будемо сприяти підвищенню енергоефективного потенціалу місцевих громад Київщини, розвитку відновлювальної енергетики та залученню інвестицій. Ми однозначно будемо змінювати системний підхід»,- підкреслив очільник області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора