Яготинщина приймає зарубіжних гостей

Дата: 21.09.2019 14:10
Кількість переглядів: 1312

Фото без опису21 вересня Яготинщина радо зустрічає делегації з Республіки Молдови та Болгарії.

В приміщенні Яготинської міської ради їх радо зустрічає очільниця міста Н.М. Дзюба, разом з секретарем ради Т.І. Рубанчук, керуючим справами виконавчого комітету міської ради В.А. Галицьким, начальником відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь, депутатським корпусом та членами виконавчого комітету міської ради.

У складі делегації гостей з м. Келераш, Республіки Молдова – мер міста Келераш Ніколае Мельник, спеціаліст з управління громадською спадщиною Крістіна Смоленська. З Келерашського району, Республіки Молдова – головний фахівець з питань комунального та енергетичного менеджменту районної ради Келераш Олександр Маріан, радники Якоб Мандреску та Василь Банарь. З Общини Дві Могили, Республіки Болгарія – радники Христина Димитрова Ефтімова та Світлана Йорданова Цветанова.

Очільник міста відзначила, що дуже приємно бачити друзів на яготинскій землі і відсвяткувати разом з ними 467-річницю заснування  м. Яготина та 62-річницю надання Яготину статусу міста. 

Цього року делегати з ознайомчим візитом відвідали комунальне підприємство Яготинської міської ради «Комунальник», який надає послуги з метою належного утримання об’єктів благоустрою комунальної власності.

Делегати відвідали Свято-Троїцький Собор, який існував у Яготині з 1800 року, та за часів комуністичної влади, у 1936 році був повністю зруйнований. На даний час відбудовується як пам’ятка архітектури.

Екскурсанти пішою прогулянкою містом відвідали Калинову Алею, яка стала доповненням та прикрасою  міста у попередні роки, Алею закоханих, відпочинкову алею з галявиною казок.

Не оминули увагою і Алею Слави, де на них чекала історія маєтку графа Розумовського К.Г. (1728-1803 pp.), генерала-фельдмаршала, останнього гетьмана України (1750—1764 pp.). Від великої садиби до нашого часу збереглися залишки розкішного парку та один з корпусів палацу кінця ХVIII – початку XIX ст., в якому з 1983 року розміщено картинну галерею, де експонуються живописні полотна, графіка, скульптури народних художників України, заслужених діячів мистецтв, твори місцевих художників, а також представлено твори народної художниці Катерини Білокур, яка прославила яготинську землю на весь світ. 

Зарубіжні гості поклали квіти до Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави», де на чорних обелісках навічно викарбувані імена полеглих героїв.

Гості милувалися блакитною водою Супою у поєднанні з рідкісними деревами, які створили чарівний куточок української землі.

З оглядовою екскурсією побачили Вокзал, Яготинський інститут ПрАТ «ВНЗ «МАУП», ТОВ «Баришівська зернова компанія», Логістичний центр «ROSHEN».

Не оминули своєю увагою і «Яготинський маслозавод», який є одним із найбільших національних виробників молочної продукції. Гості ознайомились з виробництвом незбираномолочної продукції, сиру кисломолочного, вершкового масла та провели дегустацію продукції цього виробництва. Відкрив для гостей лаштунки роботи підприємства голова правління ТДВ «Яготинський маслозавод» О.О. Сіренко.

Щодо Яготина, то запам’ятався він гостям маленькими вуличками та товариськими городянами. «З радістю би хотіли в майбутньому відвідати ваше місто», - ділились вони своїми думками.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора