З Днем працівника стандартизації та метрології України

Дата: 10.10.2019 09:56
Кількість переглядів: 525

Фото без описуСердечно вітаю усіх вас з професійним святом – Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів та щиро бажаю вам і вашим сім`ям міцного здоров`я, щастя і добробуту.

Нині важко собі уявити сферу діяльності, в якій би не використовувалися складові технічного регулювання – метрологія та стандартизація. Беззаперечно, вони є надійною основою захисту прав споживачів та стабільного розвитку держави, області, міста, села, селища, об’єднаної територіальної громади.

10 жовтня — День працівників стандартизації та метрології України було засноване 2002 року Указом Президента України. Звичайно ваше професійне свято проходить напередодні Всесвітнього Дня стандартів, що відзначається у всьому світі 14 жовтня. Саме в цей день, у 1946 році в Лондоні, у приміщенні Інституту цивільних інженерів відкрилася конференція національних організацій зі стандартизації із понад двадцяти країн світу. Символічним є те, що конференція зібрала найкращих фахівців світу через рік як минула Друга Світова війна, адже вкрай важливим у період відновлення зруйнованих економік було створити таку систему, яка б запропонувала єдині та зрозумілі правила і вимоги, допомагала б розвитку країн та зміцненню довіри між ними. Результатом цієї конференції стало заснування Міжнародної організації зі стандартизації (ISO).

І сьогодні стандартизація та метрологія є невід’ємною ланкою національної економіки, потужним рушієм її подальшого розвитку. Від професійної майстерності фахівців в галузі стандартизації, метрології та оцінки відповідності залежить економічна стабільність держави, інтеграція країни у світовий простір, вирішення найважливіших соціальних завдань. Професіоналізм і самовідданість працівників галузі заслуговують глибокої вдячності та високої шани в суспільстві. Завдяки цьому помітно вдосконалюється національна система технічного регулювання у форматі європейських та міжнародних вимог і стандартів.

У цей день вітаю всіх фахівців, які віддають свій талант, знання й досвід справі стандартизації і метрології. Бажаю вам міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя, натхнення, удачі і успіхів у створені не тільки світлого майбутнього, але й кращого сучасного, яке відповідає світовим та європейським стандартам якості життя.

З повагою

Яготинський міський голова               Наталія Дзюба


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора