До уваги громадян!

Дата: 28.10.2019 12:10
Кількість переглядів: 1467

Фото без описуЗгідно з пропозиціями Мінрегіону, проєкт адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Київської області передбачав створення 4-х  об’єднаних районів: Білоцерківський з населенням 487,2 тис. осіб, Броварський з населенням — 435,9 тис осіб, Васильківський з населенням 435,8 тис. осіб, Ірпінський з населенням 358,8 тис. осіб.

Запропонований Департаментом містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації проєкт адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Київської області передбачає 5 районів: Білоцерківський, Броварський, Васильківський, Ірпінський та Переяслав-Хмельницький.

Яготинська міська рада загалом підтримує створення на Київщині саме 5-ти районів, разом з тим, пропонує визначати центром 5-го району (проектного Переяслав-Хмельницького) місто Яготин та визначити назву району як Яготинський.

Вважаємо, що місто Яготин, як адміністративний центр району має значні переваги в порівнянні з містом Переяслав-Хмельницький, зокрема:

1) в місті Яготин розташовані пасажирська та товарна залізнична станції;

2) місто Яготин знаходиться в безпосередній близькості до автомобільної дороги міждержавного значення Київ-Харків-Довжанський;

3) в місті Яготині розташоване п’ятиповерхове приміщення поліклінічного відділення та  п’ятиповерхове приміщення стаціонару Яготинської центральної лікарні, які можуть виконувати функції лікарні інтенсивного лікування 1-го рівня;

4) в м. Яготині знаходиться КЗ КОР «Чорнобильський медичний коледж», що розташований поруч з Яготинською Центральною районною лікарнею, яка виконує роль виробничої практики для молодшого медичного персоналу;

5) в м. Яготині знаходиться один з флагманів харчової промисловості України – ТДВ «Яготинський маслозавод»;

6) місто Яготин має зручне транспортне та логістичне сполучення з найбільшими населеними пунктами – центрами ОТГ проектного району – залізничне з містом Березань, смт. Баришівка, с. Переяслівська, автомобільне з смт. Згурівка, с. Студеники.

Рішенням сесії Яготинської міської ради сьомого скликання від 10.10.2019 № 2280-VII-55 Яготинська міська рада звернулася до Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради та Кабінету Міністрів України з пропозицію визначити адміністративним центром 5-го (проектного Переяслав-Хмельницького) району місто Яготин.

Дане звернення було вручено міським головою Н.М. Дзюбою народному депутату України С.В. Буніну під час особистого прийому громадян в м. Яготині 23 жовтня 2019 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора