Пошук

Є така професія – дарувати людям радість!

Дата: 06.11.2019 15:19
Кількість переглядів: 717

В нашому місті вже стало гарною традицією віншувати тих, хто своєю творчістю, любов’ю до обраної професії запалює та зігріває серця інших, бо коли усі відпочивають та святкують, працівники культури не шкодуючи себе працюють, адже жодне свято в місті та районі не обходиться без їх участі.

І саме тому напередодні свого професійного свята, 6 листопада, привітання приймали ті, хто створює святковий настрій всім: від наймолодшого до найстаршого, хто відкриває кожній людині двері у світ прекрасного, виховує духовність, культуру і любов до своєї землі.

Міський голова Н.М.Дзюба привітала працівників культури з професійним святом, бо саме вони забезпечують яскраве та різноманітне дозвілля її жителів, натхненно працюють, зберігають та розвивають творчий потенціал рідного краю. Наталія Миколаївна побажала усім діячам галузі культури міцного здоров’я, добра, благополуччя, невичерпної наснаги, натхнення та людської вдячності за нелегку, але таку потрібну всім нам працю. На свято міський голова завітала не лише з нагородною атрибутикою, а й з подарунками. «Сьогодні мені хочеться подякувати вам не тільки за професіоналізм, за уміння принести радість, втіху і спокій у душі людей, а й за те, що ви виявляєте максимальну енергію, чудеса винахідливості в організації масових заходів. Всі ви діячі національного духу нашої держави, невід’ємна прикраса людського життя. Люди, які по велінню свого серця дарують духовний хліб своїм землякам, опираючись на запалену Богом іскру свого таланту»,- зазначила міський голова.

За сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток галузі культури, професіоналізм та відданість справі, творчий потенціал та високий художній рівень виконавської майстерності, активну участь у підготовці та проведенні заходів в місті та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва Наталія Миколаївна вручила цінні подарунки та подяки:

- методисту Яготинського районного будинку культури Ользі Вікторівні Розум;

- викладачу класу гітари та бандури Яготинської дитячої школи мистецтв Ользі Володимирівні Опанасенко;

- викладачу вокалу та музично-теоретичних дисциплін Яготинської дитячої музичної школи Світлані Анатоліївні Герасько-Руденко.

Це свято стосується кожного з нас, адже всі ми носії  традицій, звичаїв міст, сіл, селищ, району, зрештою, країни, в якій ми живемо. Культура робить людину особистістю, незримою силою вона формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших. 

Споконвіку пісня й танок, музика й слово, твори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті, які живили і зміцнювали надію народу на краще майбутнє.

І приємно те, що у нас працюють 2 заслужених працівника культури України, це – Григорій Михайлович Чепіль, керівник народного ансамблю народної пісні «Рідні наспіви», Яготинського районного будинку культури; музичний керівник народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Райківщиночка», Райківщинського сільського клубу; Володимир Петрович Кутєпов, керівник народного хору ветеранів війни, праці та військової служби «Солдатська пам’ять», а також народного аматорського ансамблю народної музики та пісні «Дивосил», Яготинського районного будинку культури та керівник народного аматорського хору «Джерело», Сулимівського сільського клубу.

Долучились до теплих побажань виконувач обов’язків голови Яготинської райдержадміністрації Т.П. Сухенко та голова райради П.В. Гайдай, які дякували винуватцям свята за талант, за працю заради збереження і відродження нашої культурної спадщини.

Приймали вітання і від виконувача обов’язків начальника відділу культури, туризму, національностей та релігії райдержадміністрації Л.М. Соколенко та виконувача обов’язків начальника відділу освіту, молоді та спорту райдержадміністрації О.В. Климась, які висловили щирі слова вдячності працівникам культури та майстрам народного мистецтва, за їх вагомий  внесок у розвиток української культури та організацію змістовного дозвілля краян.

Сьогодні згадали і тих кого поруч вже нажаль немає, але на кожному заході знайдеться вільне місце…ні воно не пусте… воно просто візуально вільне, бо там сидять… заслужені працівники культури України Білецька Валентина Іванівна, Кибус Микола Олексійович, Кучерявий Вадим Львович та багато інших талановитих людей, працівників і аматорів культурної ниви, які пішли за межу вічності.

Наша Яготинщина багата талантами і сьогодні в цьому ми знову переконались, бо саме вони несуть культуру в маси, створюють чудовий настрій та служать їй віддано, не шкодуючи себе та не зважаючи ні на що.

Вдивляючись у неповторне сяйво щирих очей усіх присутніх на святі, усіх, хто щоденною копіткою працею зберігає та збагачує українську національну культуру, віримо в безсмертя народного мистецтва, доки є такі люди, які щоденно кладуть на жертовний вівтар життя свою творчість, аби теплом сердець зігріти життя інших людей, доти буде існувати український народ, буде процвітати та існувати наша нація.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора