Україна – країна нескорених!

Дата: 21.11.2019 12:05
Кількість переглядів: 638

Фото без опису21 листопада минає шість років, як народ України вийшов на вулиці, аби назавжди змінити своє життя. За цей час про нашу Батьківщину дізнались навіть у найвіддаленіших куточках світу. Усе, що було до листопада 2013 року тепер видається якимось іншим, чужим життям. Так як було, тепер точно не буде ніколи…

Ця революція і зима 2013 змінила українців назавжди, ми продемонстрували світові свою силу і волю, наш гімн, наш прапор – знають всюди. А нашу Небесну Сотню оплакують мільйони по всьому Світу. І наш священний обов’язок – дати зрозуміти кожному – навіть найменша краплина крові була немарною.

Для чого мерзнем, нащо стоїмо?

Бо хочем Україну ми підняти!

Її «Європою» ми гордо назвемо

Бо вона гідна статус такий мати.

Урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи та шостої річниці Революції Гідності 21 листопада 2019 року розпочались  з ходи до стели «Слава Героям України», що розташована на Алеї Слави.

В заході взяли участь: керівництво міста та району, депутати Яготинської міської ради VII скликання, представники підприємств, установ, організацій, Яготинського районного військового комісаріату, учасники антитерористичної операції на Сході України, учні навчальних закладів, громадськість міста.

Сьогодні ми разом з увічненням пам’яті тих, хто віддав найдорожче – життя, схиляємо голови перед усіма, хто з фронту не повернувся додому, до рідних, бо саме їм, воїнам, нашим ангелам, ми завдячуємо тим, що маємо можливість ходити мирним містом.

Хвилина мовчання – затихли всі кроки,

Скорботи хвилина, громада мовчить.

Ніколи нехай не вертаються роки,

Димами не вкриється неба блакить.

Віддаючи шану тим, хто гордо ніс службу, самовіддано виконував свій обов’язок при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни, тим, хто так і не повернувся до рідної домівки присутні на заходах поклали квіти до стели "Слава Героям України" на Алеї Слави.

Відзначаючи річницю Революції Гідності та Свободи, ми творимо історію, яку пишемо разом. І нам творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети. Ще в І ст. н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон сказав: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя».

Живи, Україно, живи для краси,

Для сили, для правди, для волі!

Шуми, Україно, як рідні ліси,

Як вітер в широкому полі.

Ще багато юнаків та чоловіків Яготинщини захищають рубежі нашої Батьківщини. І в цей урочистий час від усієї громади бажаємо їм мирного неба та щасливої служби. Хай час розлуки сплине швидко. Адже для кожної сім’ї найщасливіша мить, це мить зустрічі зі своїми рідними.

Дай, Боже, нам миру в країні,

Де пишно калина цвіте,

Дай сонця моїй Україні,

Що гідно в майбутнє іде.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора