Його величність футбол! Підсумки спортивного року

Дата: 07.12.2019 18:06
Кількість переглядів: 2266

Фото без опису07 грудня всією Яготинською спортивною родиною ми зібрались в святковій залі Яготинського районного будинку культури щоб підвести підсумок спортивних досягнень Яготинського району у 2018/2019 роках.

На спортивне свято завітало чимало гостей, серед присутніх і очільники міста та району, учасники команд, любителі спорту, поціновувачі та пропагандисти фізичної культури і, звичайно, самі спортсмени Яготинщини – переможці різноманітних змагань як районного, так і обласного рівнів, а також їхні тренери.

«Сьогоднішнє дійство, яке відбувається на помості будинку культури – це данина шани та поваги до людей, які пропагують здоровий спосіб життя. Саме вони є рушієм до нових здобутків, бо в наших спортсменів є сила волі до перемоги!» - наголосила міський голова Наталія Миколаївна Дзюба.

За вагомий внесок у розвиток футболу на Яготинщині, високу спортивну майстерність, популяризацію здорового способу життя  серед населення та з нагоди підведення підсумків  спортивних досягнень  Яготинського району  2018/2019 роках Наталія Миколаївна вручила подяки:

1) за зайняте І місце в Чемпіонаті Яготинського району з футболу сезону 2019 року – ФК «Кристал», м. Яготин, в особі тренера Валентина Пісківця;

2) за зайняте ІІ місце в Чемпіонаті Яготинського району з футболу сезону 2019 року – ФК «Рятівник», м. Яготин, в особі тренера Сергія Власка;

3) за зайняте ІІІ місце в Чемпіонаті Яготинського району з футболу сезону 2019 року – ФК «Автолідер», м. Яготин, в особі тренера Миколи Басанця;

4) за зайняте V місце в Чемпіонаті Яготинського району з футболу сезону 2019 року – ФК «Прапор», м. Яготин, в особі тренера Олександра Мороза;

5) за зайняте VI місце в Чемпіонаті Яготинського району з футболу сезону 2019 року – ФК «Фаворит», м. Яготин, в особі тренера Віталія Сахна.

2019 рік для спортивної родини Яготинського краю став справді насиченим – це і Обласний фестиваль «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація», і Комплексна районна спартакіада серед сільських Колективів Фізичної Культури (включала в себе змагання з 14 видів спорту!). Приємне те, що вперше цього року збірна команди Яготинського району стала переможцем обласного фестивалю у загальнокомандному заліку. Привітали та нагородили переможців та призерів фестивалю та районної спартакіади, а також відзначити людей, які приклали свої зусилля для перемог - голова обласної профспілки працівників агропромислового розвитку В.М. Хвостіков та голова Яготинського фізкультурно-оздоровчого клубу «Колос» В.В. Висовень.

Нам дуже приємно, що протягом багатьох років не зважаючи ні на які труднощі юні вихованці Яготинської ДЮСШ досягають нових перемог. Їхня щоденна праця – це нові здобутки, а наші спільні завдання – популяризація спорту, виховання здорової та сильної нації і вона заслуговує найвищої похвали та поваги.

Отже, Срібні призери Київської області сезону 2018/2019 року серед учнів 2002/2003 р.н., тренер Юрій Стовбчатий: Дмитро Мартинюк, Євген Шейко, Ігор Орел, Назар Дубок, Іван Шкварько, Дмитро Марченко, Богдан Дідик, Михайло Рябенко, Артем Шевченко, Максим Суравікін, Євген Погребний, Ілля Западнюк.

Чемпіони Київської області сезону 2018/2019 року серед учнів 2004-2005 р.н., тренер Дмитро Панченко: Вадим Бугай, Костянтин Волков, Данило Волосковець, Назар Гнилозуб, Назар Дзюба, Олександр Євтушенко, Богдан Кабанець, Олександр Калита, Іван Курочкін, Євген Кучерук, Максим Лавріненко, Владислав Литвиненко, Ярослав Малофієнко, Назар Малюга, Олександр Марченко, Максим Паламарчук, Владислав Просяник, Олександр Рудь, Артем Столяров, Захар Федина.

Приємно те, що дитячий спорт впевнено крокує вперед і росте спортивна зміна в Яготинському краї на зміну видатним спортсменам, адже ніщо їм не замінить радість перемог у спортивних змаганнях. Нагороджував юних спортсменів директор Яготинської дитячо-юнацької спортивної школи Ю.Л. Стовбчатий та голова районної федерації футболу С. Власко.

Сьогодні, запросили на сцену і команди чемпіонату Яготинського району з футзалу 2018/2019 року, адже у футбол ми полюбляємо грати і на міні-полі, і у футзалі, бо спорт – немов всесвіт, у якому теж запалюються зірки.

Тож почесну місію нагородження виконували – голова районної федерації футболу С. Власко, голова Яготинського фізкультурно-оздоровчого клубу «Колос» В. Висовень.

Нагороди були присуджені за зайняте ІІІ місце команді гравців футбольного клубу «Газовик», тренер Михайло Приймак, ІІ місце посіла команда гравців футбольного клубу «Прапор», тренер Олександр Мороз. А І місце виборола команда гравців футбольного клубу «Автолідер», тренер Микола Басанець. 

Спорт – це важка багаторічна робота як спортсменів, так і тренерів, вчителів фізичної культури навчальних закладів. Ця робота потребує не тільки часу і зусиль, а ще бажання, коли іноді треба переступити через «не можу, не хочу». 

Нині, здоровий спосіб життя стає все більш популярним у нашому суспільстві, і це не просто данина моді, а бажання людей різних поколінь зберегти молодість, здоров’я та довголіття. Отже, ми переходимо до нагородження призерів Чемпіонату Яготинського району з футболу серед ветеранів 35+.

У запеклій боротьбі ІІІ місце вибороли гравці ветеранської команди «Дружба», тренер Іван Лазоренко, ІІ місце здобули гравці команди «Прапор», організатор Юрій Лазебнов. А переможцями Чемпіонату Яготинського району з футболу серед ветеранів 35+ стала команда «Газовик», тренер Михайло Приймак.

У цій номінації відзначили і кращого бомбардира сезону 2018/2019 року. Ним став – Юрій Лазебнов, гравець команди «Прапор».

Наступний блок нагород дістався гравцям команд за матч «КУБОК ОСЕНІ» 2019 року. Під гучні оплески Кубок було вручено гравцям команди «Газовик», тренер Михайло Приймак, які цього року вибороли І місце.

І от настала мить нагороджувати кращих гравців першості Яготинського району з футболу сезону 2019 року. Футболісти замість футбольного поля виходили на сцену будинку культури та отримували свої почесні нагороди, які вибороли в нелегкій боротьбі народної гри мільйонів.

Нагороди були присуджені в шести номінаціях, які вручали голова районної федерації футболу С. Власко та голова Яготинського фізкультурно-оздоровчого клубу «Колос» В. Висовень.

«Кращий воротар» – Руслан Клименко, ФК «Урожай», с. Черняхівка.

«Кращий захисник» – Олександр Каратаєв, ФК «Архат», с. Годунівка.

«Кращий півзахисник» – Ігор Карпенко, ФК «Спартак», с. Добраничівка.

«Кращий нападник» –  Олександр Осьмак, ФК «Архат, с. Годунівка.

«Кращий бомбардир» – Сергій Дуюн, ФК «Двірківщина», с.Двірківщина.

«Кращий гравець» – Максим Кравець, ФК «Урожай», с. Черняхівка.

У номінації чемпіонату Яготинського району серед команд Першої ліги бронзові нагороди були вручені ФК «Архат», с. Годунівка, тренер Василь Шевченко. Срібло дісталося ФК «Спартак», с. Добраничівка, тренер Анатолій Музика, а призерами Першої ліги Яготинського району став ФК «Урожай», с. Черняхівка, тренер Тарас Метлашевський.

Продемонструвавши згуртованість та бійцівський характер, не маючи боязні ні перед яким суперником судді в кожній з команд району, за підсумками ігор різних рівнів, визначили «Кращого гравця команди». Тож свої нагороди отримали:

1. ФК «Кристал», м. Яготин – Вадим Пісківець.

2. ФК «Рятівник», м. Яготин – Роман Шах.

3. ФК «Автолідер», м. Яготин – Євген Кравченко.

4. ФК «Теплівка», с. Теплівка – Андрій Букша.

5. ФК «Прапор», м. Яготин – Руслан Довгий.

6. ФК «Фаворит», м. Яготин – Артем Шах.

7. ФК «Урожай», с. Черняхівка – Артем Кулага.

8. ФК «Спартак», с. Добраничівка – Євген Точковий.

9. ФК «Архат», с.Годунівка – Юрій Желага.

10. ФК «Двірківщина», с. Двірківщина – Сергій Гресь.

11. ФК «Сотниківка», с. Сотниківка – Олександр Марченко.

12. ФК «Єдність», с.Фарбоване – Володимир Козак.

13. ФК «Промінь», с. Панфили – Дмитро Косов.

14. ФК «Обрій», с.Кулябівка – Юрій Тогобецький.

15. ФК «Супоївка», с. Супоївка – Олексій Федосенко.

16. ФК «Атлетик», м. Яготин – Дмитро Ярош.

І звичайно, з найкращими гравцями було відзначено і «Кращого арбітра» ним став Юрій Тарасюк.

Для багатьох людей футбол став стилем життя, професією або головним захопленням у житті. Як існує Перша ліга так і є Вища ліга, які крокують поруч. І ось, прийшла мить нагородження Кращих гравців Яготинського району з футболу сезону 2019 року Вищої ліги, ними стали:

1. «Кращий воротар» – Владислав Вишнівський, ФК «Кристал», м. Яготин.

2. «Кращий захисник» – Богдан Гусениця, ФК «Рятівник», м. Яготин.

3. «Кращий півзахисник» – Дмитро Ясинський, ФК «Автолідер», м. Яготин.

4. «Кращий нападник» – В’ячеслав Ярош. ФК «Рятівник, м. Яготин.

5. «Кращий молодий гравець» – Максим Суравікін. ФК «Прапор», м. Яготин.

6. «Кращий ветеран» – Борис Волошин, ФК «Прапор», м. Яготин.

7. «Кращий бомбардир» – Олександр  Рябущиць, ФК «Рятівник», м. Яготин, Ярослав Скринник, ФК «Кристал», м. Яготин.

8. «Кращий гравець» – Шаміль Дадаєв, ФК «Кристал», м. Яготин.

Футбол – це завзята боротьба 2 команд, в якій проявляються швидкість, сила, спритність, блискавичність реакції і 22 сміливих та мотивованих людей готові показати свою майстерність, щось цікаве та інтригуюче. Саме вони дарують свято людям, роблять все для того, щоб ними захоплювались!

І ось, черга отримати свої нагороди дійшла до бронзових призерів чемпіонату Яготинського району з футболу Вищої ліги – гравці команди «Автолідер», м. Яготин, тренер Микола Басанець.

ІІ місце в чемпіонаті посіла команда «Рятівник», м. Яготин, тренер Сергій Власко, а Чемпіоном Яготинського району з футболу серед команд Вищої ліги стала футбольна  команда «Кристал», місто Яготин, тренер Валентин Пісківець.

Протягом церемонії нагороджень присутніх розважали молоді виконавці Яготинського району, а наприкінці заходу спортсмени зробили загальне пам’ятне фото.

В цей день ми з вами визначили переможців. Однак тих, хто програв сьогодні немає. Перемогла любов до футболу, ми всі отримали велике задоволення від спілкування з цим прекрасним видом спорту.

Ми щиро вітаємо вас з високими спортивними здобутками! Ви подаєте краянам чудовий приклад сучасного, активного та успішного  способу життя! Нехай ваша фізична активність приносить вам багато радості та задоволення, гартує характер, зміцнює дружбу, формує упевненість в собі, взаємопідтримку, відмінні лідерські якості. 

Бажаємо вам і в новому році вдалих стартів, міцного здоров'я, незламної волі, невичерпної енергії, наснаги в спортивній боротьбі та нових перемог! 

На цьому варто поставити крапку про заключний акорд футбольного сезону 2019 року в Яготинському районі, але його величність футбол довго відпочивати не буде. На зміну він передає естафету своєму молодшому брату – футзалу. Тож, до скорої зустрічі, шановні любителі народної гри мільйонів! 

Фото: головний редактор газети "Яготин - місто моє" Яна Ревенко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора