День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 13.12.2019 09:14
Кількість переглядів: 687

Фото без опису14 грудня, ми вшановуємо ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав життя, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки. 

Ця пам'ятна дата затверджена Указом Президента України від 10 листопада 2006 року. Адже саме 14 грудня офіційно повідомили про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції спричинила національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Ми завжди пам’ятатимемо подвиг тих, хто став на шляху ядерної загрози, – пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, будівельників.

Низько вклоняюсь усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які працювали в 30-кілометровій зоні аби якомога швидше ліквідувати наслідки трагедії.

Ви зупинили стихію некерованої ядерної реакції ціною власного життя і здоров’я. Наш святий обов’язок, зробити все можливе, щоб запобігти  подібним  катастрофам. 

Щиро бажаю всім Вам та Вашим рідним міцного здоров’я, щастя і добробуту, родинного тепла і мирного неба над нашою Батьківщиною.

З повагою

Яготинський міський голова                       Наталія Дзюба


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора