З вірою, молитвою, з випробуванням власної сили волі у місті Яготині відсвяткували свято Водохреща

Дата: 20.01.2020 14:36
Кількість переглядів: 461

Фото без опису19 січня яготинці відсвяткували Хрещення Господнє, або Богоявлення. Це свято – одне із найдревніших. Слово «хрещу» означає «занурюю у воду». Тому за звичаєм на берегах річок Яготина, відбувся Водосвятний молебень.

Традиційно на свято Водохреща десятки яготинців освячували воду, співали колядки, занурювались у воду. Вважається, що така процедура очищає тіло та душу.

19 січня о 8:00 годині ранку в храмах розпочалась Божественна літургія, яка продовжилась проведенням святкового обряду – освячення води, яка в цей день вважається цілющою.

Цього року провели освячення води на набережній р. Супій, що в Сорочому Яру, настоятель Храму святого Великомученика Пантелеймона м. Яготина протоієрей Рустік Романій, на набережній р. Іржавець в мікрорайонах «Левада» та «Стара аптека» настоятель Свято-Покровського Храму м. Яготин, протоієрей Роман, на набережній р. Іржавець «мікрорайон ДРСУ» - благочинний Яготинського району отець Володимир.

На територіях Храму Святої Трійці – настоятель Андрій, Свято-Покровського Храму – отець Роман, Храму святого Великомученика Пантелеймона - отець Рустік та Храму Різдва Пресвятої Богородиці - отець Михаїл.

Після завершення чину освячення води та слів привітання зі святом, всі бажаючі мали нагоду скупатися. Віряни, перехрестившись, тричі занурювались в студенцю.

Вже котрий рік поспіль громадська організація «Від Родини До Родини» частувала смачними стравами та гарячим глінтвейном усіх охочих, які завітали на свято Водохреща до Сорочого Яру.

Задля безпеки усіх присутніх на берегах річок Супій та Іржавець чергували рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій та медичні працівники.

Яготинський міський голова Наталія Миколаївна Дзюба дякує за проведення свята: громадській організації «Від Родини До Родини», комунальному підприємству «Комунальник», колективу рятувальників, представникам правоохоронних органів та бригадам швидкої допомоги.

Святкування Водохреща із купанням у крижаній воді принесло чимало позитивних емоцій, як тим хто купався, так і тим хто прийшов їх підтримати, не наважившись зануритись у воду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора