На Київщині триває заборона на вилов раків

Дата: 20.01.2020 18:13
Кількість переглядів: 463

Фото без описуВ період з 10 грудня 2019 року по 30 червня 2020 року встановлена заборона на вилов раків в рибогосподарських водних об’єктах у районі діяльності Київського рибоохоронного патруля. Про це повідомили в пресслужбі Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області.

Заборону встановлено з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів під час природного відтворення та збільшення їх запасів у водоймах. З наказом Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області можна ознайомитись за посиланням.

Наукові дослідження Інституту рибного господарства НААН України стверджують, що температура води у водоймах та в повітрі, співвідношення статей та міграційні процеси свідчать про нормальний перебіг підготовки до спарювання. Через два-три тижні після запліднення самка відкладає ікру під черевце для подальшого виношування, яке триває близько семи місяців. Зазвичай, вихід молоді відбувається у червні, коли температура води досягає 21-23 °C. Виходячи з цього, оптимальними термінами заборони є грудень – червень.

В Управлінні повідомляють, що лов раків в заборонений період є порушенням у сфері охорони водних біоресурсів, в результаті якого настає адміністративна відповідальність (штраф до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака.

Відомство закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Повідомити про порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів можна на «гарячу лінію» Київського рибоохоронного патруля: (068) 642-80-26 або (099) 341-73-18.

За інформацією Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора