Впорядкування кладовищ – наша спільна тривога і турбота

Дата: 28.01.2020 14:28
Кількість переглядів: 1249

Фото без описуВ адміністративних межах Яготинської міської ради існує 21 кладовище, 20 з них закрито, а на кладовищі № 1 по вул. Пирятинська в м. Яготині здійснюються поховання.

Слід зазначити, що 13 кладовищ перебувають на балансі спеціалізованого комунального підприємства Яготинської міської ради «Ритуал» на 12 з яких здійснюються сімейні захоронення (підпоховання).

Загальна площа 21 кладовищ сягає 20,13 га.

Незаперечною загальною традицією є, попри все, наведення там порядку. На могилках своїх рідних люди прибирають, але інколи зносять попід загорожу. Тоді працівники СКП «Ритуал» змушені вручну збирати ці купки з території кладовищ та виносити туди, де може заїхати машина.

На території Центрального кладовища визначено два місця для збору сміття, які встановлені з обох сторін кладовища. Ці місця огороджені металопрофілем, щоб на території місць для захоронення не утворювалось сміттєзвалища. Тим паче, живі квіти на могилах не всі можуть дозволити собі, за ними потрібний догляд, а якщо старенькі люди, вони не зможуть ні поливати ні доглядати за живими квітами, тому і купуються штучні квіти, і щорічно перед Великоднем всі йдуть прибрати на кладовищі, а викинути старі квіти та вінки нема куди, от і виникають стихійні сміттєзвалища. 

Надалі місця для збору сміття будуть встановлені на всіх кладовищах м. Яготина працівниками СКП «Ритуал».

Ми звертаємось до кожного хто має захоронення на кладовищах, які розташовані в межах населеного пункту в адміністративних межах Яготинської міської ради.

При здійснення прибирання місця захоронення близької вам людини виносьте сміття у визначені місця, щоб в подальшому не було сміттєзвалищ на території кладовищ,  адже кладовища – це не лише місце поховання померлих, а й пам’ять про них, яка передається нащадкам та роду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора