На порядку денному позачергової 58 сесії Яготинської міської ради понад 60 питань

Дата: 30.01.2020 16:44
Кількість переглядів: 899

Фото без опису30 січня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової п’ятдесят восьмої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста, члени виконавчого комітету В.І. Бабак, А.А. Малиш, А.А. Помазун, заступник голови Яготинської райдержадміністрації В.М. Гончар, представники ТОВ «Укрстарч» В.А. Пісківець та Я.В. Пилипчук, голова ради громадського об’єднання «Яготинська організація ветеранів прикордонників» Р.М. Яковенко, голова Яготинської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану М.І. Процик, голова міської територіальної організації «Ветерани війни, праці і військової служби» О.К. Колесник, голови первинних ветеранських організацій, представники ГО «Від Родини До Родини», засобів масової інформації, жителі міста.

На початку засідання міський голова Наталія Миколаївна наголосила, що 27 січня відбулась робоча зустріч з губернатором Київської області О.М. Чернишовим та головою Київської обласної ради М.А. Стариченком по питанню збереження КНП «Яготинська центральна районна лікарня», як опорної лікарні та лікарні інтенсивного лікування (ЛІЛ). Також, цього дня відбулася робоча зустріч міського голови Н.М.Дзюби з заступником голови Київської обласної державної адміністрації з гуманітарних питань О.М.Торкуновим та Народним депутатом України С.В. Буніним з цього питання.

«На сьогодні мова йде про створення додаткової лікарні, яка буде створена на території Яготинського району, оскільки на правому березі Київщини створено 10 ЛІЛ, а на Лівобережній лише 3 (найближча до Яготинського району знаходиться в м. Переяслав). Ми ратуємо за внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року» та збереження того, що ми маємо створивши в м. Яготині ЛІЛ», - наголосила Н.М. Дзюба.

«Це як раз той момент, коли кожний присутній депутат, який представляє політичну силу у Яготинській міській раді має звернутись до своїх вищестоящих органів, депутатів, які представляють інтереси у Верховній Раді України та боротися за збереження нашої лікарні», - наголосив у своєму виступі депутат VII скликання С.В. Галас.

Додатково очільниця зауважила, що сьогодні відбулась і зустріч з почесним громадянином м. Яготина В.Г. Яремою по питанню збереження лікарні. Володимир Григорович також організував безкоштовний огляд дітей та дорослих, які мають кардіологічні проблеми в Яготинській ЦРЛ.

За результатами голосування депутати звернулися до народного депутата України Буніна Сергія Валерійовича, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України, Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної ради зі зверненням щодо створення на базі Яготинської центральної районної лікарні в місті Яготині опорної закладу охорони здоров’я з подальшим підвищенням до рівня Лікарні інтенсивного лікування першого рівня та внесення відповідних змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.01.2020 «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року».

Надалі попросив слово депутат міської ради І.М. Смаглій, який закцентував увагу на питанні порядку денного «Про направлення вільних залишків загального фонду міського бюджету м. Яготин».

Продовжилось засідання зі звернення до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону «Про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України (щодо розміру грошової застави).

Надалі депутати направили вільні залишки спеціального фонду міського бюджету в сумі  239 200 грн. на видатки бюджету, зокрема:

- 100 000 грн. на виготовлення проєкту Регіонального ландшафтного парку «Яготинський імені Гетьмана Кирила Розумовського»;

- 20 000 грн. для придбання Яготинському НВК №2 проєктору та сканеру;

- 119 200 грн. додаткова субвенція обласному бюджету на співфінансування капітального ремонту доріг, в зв’язку із внесенням змін до Обласної Програми будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2016-2020 роки.

Зокрема, до  переліку проведення капітального ремонту дорожнього покриття були додані вулиці Грушевського, Відродження, Козацька, Шмідта, за сприянням депутатів Київської обласної ради О.О. Сіренка та А.М. Шахар’янца. Вулиці ж Олеся Олександра, Ціолковського з Програми виключено, а  вул. Чернишевського – залишено.

В ході голосування депутати направили вільні залишки загального фонду міського бюджету в сумі  579 620 грн. на видатки бюджету, зокрема збільшення фонду оплати праці та нарахувань на заробітну плату.

За результатами прийнятих рішень були внесені зміни до рішення Яготинської міської ради від 19.12.2019 № 2362-57-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2020 рік» на суму виділених вільних залишків коштів міського бюджету та перерозподілу видатків.

На умовах, визначених рішенням Комісії з оренди власності територіальної громади міста Яготина, погодили передачу в оренду:

- А.В. Двірко об’єкта нерухомого майна – нежитлового підвального приміщення площею 24,10 м2 в м. Яготині по вул. Незалежності, 82а під розміщення об’єктів з надання послуг – перукарень;

- Р.М. Соболенку, об’єкта нерухомого майна – нежитлового підвального приміщення площею 19,70 м2 в м. Яготині по вул. Незалежності, 82а  для розміщення підсобних приміщень.

Надалі встановили Товариству з обмеженою відповідальністю «Укрстарч» поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води терміном на 5 років.

Традиційно було розглянуто депутатські запити, ряд земельних питань та прийняті відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора