Лікарі Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова провели безкоштовне кардіологічне обстеження жителям Яготинщини та Переяславщини

Дата: 04.02.2020 14:00
Кількість переглядів: 882

Фото без описуУ Яготині фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова провели безкоштовне кардіологічне обстеження жителям Яготинщини та  Студениківської ОТГ.

Акція "Здорове серце" пройшла у дитячій поліклініці КНП "Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги" Яготинської районної ради. Прийом пацієнтів вели: дитячий та дорослий кардіохірурги та лікар УЗІ діагностики. Обстеження проводилося на сучасному обладнанні, яке дозволяє одразу поставити точний діагноз. Насамперед медики оглянули дітей, які потребували кардіологічного обстеження. Та мали можливість перевіритись у столичних кардіологів і дорослі. Аби уникнути черг пацієнти попередньо мали можливість записатися на прийом до столичних спеціалістів. 

"Завдяки реформуванню, яке проходить в країні, ми сьогодні оснащені обладнанням і  самі справляємось там, де можемо справлятися, але є речі, які не можна зробити на рівні району, а лише в спеціалізованих закладах. Часто батьки дітей, особливо з вродженими вадами серця мають проблему із транспортуванням та обстеження у лікарів третинного рівня. І сьогодні ми, завдяки Віталію Яремі та директору інституту ім.. Амосова маємо спеціалістів, які зроблять фахові заключення. Я сподіваюся, що це не остання наша зустріч" – розповів головний лікар ПМСД Яготинського району Іван Сахно.

Те, що зустріч не остання запевнив і директор інституту ім Амосова Василь Лазоришинець: «Сьогодні наша бригада приїхала у складі дитячого та дорослого кардіологів, лікаря-діагноста УЗД і кардіохірурга. Тобто це комплексна бригада, яка матиме змогу оцінити стан пацієнтів після чого прийме рішення щодо подальшого лікування. Вже в ході сьогоднішньої розмови з головним лікарем цієї лікарні домовились, що можливо за місяць ми приїдемо знову, адже є необхідність оглянути ще близько 60 діток, які мають проблеми із серцем».

За словами Василя Лазоришинця, хворих, які потребуватимуть оперативного втручання прооперують безкоштовно.

Голова оргкомітету акції "Здорове серце" Віталій Ярема запевнив, що акція проводитиметься і в подальшому в інших районах області.  "Торік ми вже провдили таку акцію на Переяславщині, цього разу на Яготинщині. Я вражений, що так багато діток хворіють на серцево-судинні захворювання. На превеликий жаль, сьогодні на селі та районних центрах висококваліфікована медицина, особливо яка стосується кардіології,  відсутня, тому я звернувся до свого товариша, директора інституту Амосова Василя Лазоришинця і він із задоволенням погодився провести виїзні обстеження діток і надати кваліфіковану медичну допомогу" - додав він.

У рамках акції "Здорове серце" Василь Лазоришинець, який є одним з провідних фахівців України з хірургії вроджених вад серця, провів лекцію для місцевих лікарів, де розповів про здобутки в кардіології, сучасні методики профілактики, раннього діагностування  та надання допомоги хворим кардіологічного профілю.  Він також зазначив, що Інститут наразі перебуває у пілотному проекті за яким держава відшкодовуватиме вартість лікування дітей до 18 років, вагітним жінкам, учасникам АТО, безкоштовно в Інституті лікуватимуть і невідкладні та екстрені стани.

За інформацією Київської обласної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора