Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 07.02.2020 17:15
Кількість переглядів: 765

Фото без опису07 лютого відбулось засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н. Дзюби.

У засіданні виконкому взяли участь: керівники комунальних підприємств міської ради, жителі міста, представники засобів масової інформації.

На початку засідання члени виконавчого комітету заслухали звіти про діяльність комунальних підприємств Яготинської міської ради «Комунальник», «Яготинська ЖЕК», «Яготинське ВУ ВКГ», «Міськсвітло» за 2019 рік (будуть опубліковані на офіційному вебсайті Яготинської міської ради).

Зокрема, керівник КП «Комунальник» А. Стріха зазначив, що підприємство виконує функції щоденного підтримання території міста у належному санітарному стані, в тому числі утримання доріг комунальної власності територіальної громади міста: у весняно-літній період обкошування узбіччя доріг та території загального користування від трави та порослі, щоденне ручне прибирання сміття по всій протяжності міста, включно територією по вул. Кільцевій (від в'їзду в місто зі сторони траси Київ-Харків до газозаправної станції та від озера «Кирильське» до виїзду з міста зі сторони мікрорайону «ДРСУ») та у «Сорочому Яру». В осінньо-зимовий період здійснюється збір та вивіз опалого листя зі всієї території міста загального користування, видалення аварійно-небезпечних дерев, розчистка дорожньої мережі комунальної власності міста від снігу та посипання доріг піскосумішшю.

На обслуговуванні підприємства знаходяться вулиці комунальної власності, протяжністю близько 164 км, дитячі ігрові майданчики у кількості 42 шт. та місця загального користування у м. Яготин.

Керівник КП «Яготинська ЖЕК» О. Білаш повідомив, що за період з 01.01.2019 по 31.12.2019 до підприємства надійшло 1283 заявок власників квартир та квартиронаймачів. З питань електропостачання - 378; прочистки каналізаційних систем - 453; інші – 452.

В ході засідання члени виконкому звертались до керівників підприємстві щодо вирішення певних питань в місті: заміні частин огорожі біля багатоквартирних житлових будинків, проведення обстеження та видалення аварійно-небезпечних дерев, водовідведення та каналізаційного господарства тощо.

З метою забезпечення належного утримання багатоквартирних будинків міста, в яких не створено ОСББ, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком було вирішено здійснити організаційні заходи щодо підготовки та проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в місті Яготині, в установленому законодавством порядку.

Не оминули увагою і затвердження проєктної документації на проведення капітального ремонту дорожнього покриття по вулицям міста: Заводська (від буд.10 до вул. Вокзальна), Паркова (від буд. 34 до вул. Дарницька) та (від буд.76 до вул. Студентська), Пасічна (від буд. 35 до вул. Мічуріна), Річна (від буд. 28 до буд. 48) та (від буд.29 до буд. 33), Спепова (від буд. 31 до вул. Мічуріна), Студентська(від буд. 32 до буд. 52), Франка (від буд.35до вул. Відродження).

Надалі взяли до відома звіт про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Яготинської міської ради за 2019 рік.

«Протягом звітного періоду на розгляд адміністративної комісії надійшло 45 протоколів про адміністративні правопорушення (у 2018 році – 37). Проведено 9 засідань адміністративної комісії (2018 рік – 10), на яких розглянуто 13 протоколів про адміністративні правопорушення (у 2018 році розглянуто 18)», - зазначив голова адміністративної комісії Сергій Овчаренко.

В ході засідання керуючий справами виконавчого комітету Яготинської міської ради В. Галицький прозвітував про роботу зі зверненнями громадян у Яготинській міській раді за 2019 рік.

«Зокрема, за 2019 рік зареєстровано 3388 звернень (за 2018 рік – 3489). Проведено 342 особистих прийомів громадян міським головою та його заступниками, на яких звернулося  370 осіб з усними зверненнями, з них 9 колективних (у 2018 році – 285). В телефонному зв’язку «Гаряча лінія» до Яготинської міської ради за звітний період надійшло 32 звернення. Працівниками апарату міської ради на усні звернення громадян  видано 2468 довідок та 41 дозвіл. Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» надано інформацію на 20 запитів. Із них 8 запитів від громадян та 12  від юридичних осіб», - зауважив керуючий справами виконкому міської ради Володимир Галицький.

Розглянувши лист Яготинського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області  члени виконавчого комітету вирішили визначити підприємствами, на яких можуть відбувати покарання особи, засуджені за вироком суду до громадських робіт та порушники, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт:

- комунальне підприємство Яготинської міської ради «Комунальник»;

- спеціалізоване комунальне підприємство Яготинської міської ради «Ритуал».

Традиційно під час засідання були прийняті рішення щодо  присвоєння поштових адрес, підключення до міських водопровідних мереж, визначення пайової участі громадян у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, встановлення лімітів користування послугами та надання матеріальної допомоги жителям м. Яготина.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора