Пошук

Особи з інвалідністю отримують роботу в IT-сфері

Дата: 07.02.2020 18:35
Кількість переглядів: 426

Міністерство соціальної політики підписало меморандум щодо працевлаштування осіб з інвалідністю з Асоціацією “Інформаційні технології України” та Громадською організацією “Прометеус”.  Документ передбачає безкоштовне онлайн навчання професії ІТ-фахівця для осіб з інвалідністю.

Про це Міністр соціальної політики Юлія Соколовська заявила під час підписання Меморандуму в інформаційній агенції “Укрінформ”.

За словами очільниці відомства, початок навчання – 5 березня, тому у всіх бажаючих є більше місяця на реєстрацію для участі в проєкті.

Будь-яка людина з інвалідністю може зареєструватись на навчання, обравши два основних курси і до трьох додаткових. Реєстрація – на лендінзі проєкту https://education.msp.gov.ua/ або на платформі Прометеус https://prometheus.org.ua/you-can-everything/.

Співзасновник ГО «Прометеус» Іван Примаченко та віце-президент з освітніх питань Асоціації “Інформаційні технології України” Максим Почебут, які підписували Меморандум з Мінсоцполітики, назвали таку ініціативу унікальною для України та інноваційною для всього світу.

Програма навчання складатиметься з 2 основних курсів та 2-3 додаткових на вибір. Серед основних курсів – Курс «CS50: Основи програмування» від Гарвардського університету вважається найкращим курсом для опанування комп’ютерної майстерності у світі. Програма навчання адаптована для людей з інвалідністю, зокрема, вадами зору та слуху.

Відео – за посиланням

За інформацією Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора