Участь у заході на тему: «Особливості виборчої системи в розрізі реалізації нового виборчого законодавства в Україні"

Дата: 20.02.2020 16:53
Кількість переглядів: 460

Фото без опису20 лютого у Київській обласній раді відбувся захід на тему: «Особливості виборчої системи в розрізі реалізації нового виборчого законодавства в Україні», під керівництвом першого заступника голови облради Тетяни Семенової.

Участь у даному заході взяли: заступник голови Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик, представники Яготинської міської ради: керуючий справами виконавчого комітету міської ради В.Галицький, члени виконавчого комітету міської ради В.Бабак, В.Сапронайтіс, С.Яценко, депутати столичної облради і місцевих рад столичної області, а також представники об'єднаних територіальних громад Київщини.

Метою даного заходу було роз’яснення положень нового виборчого Кодексу та законодавства, у тому числі, що стосується місцевих виборів. 

"Наразі одним із найнагальніших завдань для Центральної виборчої комісії є надання допомоги всім суб'єктам виборчого процесу в опануванні новел Виборчого кодексу. Тож сьогоднішній захід став одним із важливих кроків в цьому напрямку. Переконаний, що таке поєднання зусиль ЦВК та представників місцевого самоврядування стане міцною запорукою проведення чергових місцевих виборів на Київщині на належному законодавчому рівні", – резюмував за підсумками семінару заступник голови комісії Сергій Дубовик.

Надалі, Сергій Дубовик зупинився на загальних нормах Виборчого кодексу. При цьому він окреслив сутність основних змін у виборчому законодавстві, що стосуються як загальнонаціональних, так і місцевих виборів. Окрім того, заступник голови ЦВК звернув увагу присутніх на визначену Кодексом можливість утворювати Комісією свої регіональні та територіальні представництва, які також будуть здійснювати повноваження органу ведення Державного реєстру виборців.

Також він поінформував учасників семінару про нещодавно ухвалене ЦВК рішення про те, що у рік проведення чергових місцевих виборів перші вибори в об'єднаних територіальних громадах призначатимуться на дату чергових місцевих виборів.

Своєю чергою завідувач організаційним відділом Управління організаційно-методичної роботи Секретаріату ЦВК Володимир Сачко детально ознайомив представників місцевого самоврядування Київщини з новою системою місцевих виборів. А на питаннях проведення президентських та парламентських виборів, регламентованих положеннями Виборчого кодексу, увагу присутніх закцентував тренер-експерт з виборчого законодавства ВГО "Комітет виборців України" Микола Нілов.

Учасники заходу ознайомилися з новим виборчим законодавством в Україні та новою системою про місцеві вибори.

Завершився захід відповідями на численні тематичні запитання учасників семінару-наради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора