Участь у публічному обговоренні

Дата: 03.03.2020 12:33
Кількість переглядів: 555

Фото без опису03 березня 2020 року міський голова Наталія Дзюба бере участь у широкому публічному обговоренні змін до Конституції України за темою: "Конституційне забезпечення децентралізації в Україні - 2020".

Участь у заході беруть представники Офісу Президента України, Верховної Ради України, уряду, Київської обласної державної адміністрації, а також Житомирської, Чернігівської, Черкаської, Рівненської ОДА, представники міжнародних організації та установ, експертної спільноти, голови райдержадміністрацій, міських виконавчих комітетів та об'єднаних територіальних громад, громадськість.

Також в обговоренні беруть участь представники Асоціації міст України, Асоціації об’єднаних територіальних громад та Асоціації районних і обласних рад.

Проведення циклу інклюзивних публічних консультацій щодо змін до Конституції України, в частині децентралізації, започатковано Офісом Президента України спільно з Міністерством розвитку громад та територій України та Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Як зазначали учасники зустрічі, реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади триває в Україні з 2014 року. Нині в державі завершується добровільний етап створення об’єднаних територіальних громада та відбувається перехід до наступної фази реформи. Тому  передбачається, що місцеві вибори в жовтні 2020 року вже мають відбутися за новим однорідним адміністративно-територіальним устроєм. Аби вибори відбулися вчасно, процес внесення змін до Основного Закону України має завершитися до липня 2020 року. Свого часу для завершення реформи децентралізації було подано два законопроєкти щодо внесення відповідних змін до Конституції, однак згодом обидва документи було відкликано.

Протягом дня учасники заходу мають можливість подискутувати та внести свої пропозиції щодо змін до Основного Закону, адже мета роботи - опрацювання конструктивних та узгоджених пропозицій щодо змін до Конституції України, котрі стосуються децентралізації влади і таке громадське обговорення, що відбувається за участю представників усіх областей України, покликане знайти консенсус у формуванні ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора