Практично-тренувальні навчання

Дата: 03.03.2020 18:01
Кількість переглядів: 359

Фото без опису02 брезня 2020 року на базі Яготинського інституту ПрАТ «ВНЗ «МАУП» Яготинським РС та дирекцією навчального закладу проведено практично-тренувальні навчання на події, пов’язані з пожежею в Одеському коледжі.

Основною метою тренування стало вдосконалення підготовки колективу навчального закладу до дій за умов виникнення пожежі та інших надзвичайних подій, а також формування в студентів стійких навичок, необхідних для прийняття швидких і чітких рішень. Окремо приділялась увага стану евакуаційних шляхів закладу, наявності розміщення схем евакуації.

Відповідно до легенди при виникненні пожежі спрацювала звукова сигналізація. Під час сигналу тривоги персонал та студенти інституту були сповіщені про виникнення надзвичайної ситуації та про початок екстреної евакуації школи.

Далі, на подвір’ї школи, рятувальники користуючись нагодою нагадали студентам та працівникам про чіткі дії під час пожежі, користування первинними засобами пожежогасіння, важливість злагодженої евакуації та наочно продемонстрували як гасити невелику пожежу.

Окрему увагу було приділено ознайомленню студентів з алгоритмом дій при виявленні підозрілих предметів на вулиці та приміщеннях. Студентам пояснили, що в такій ситуації необхідно попередити перехожих про можливу небезпеку, а головне в жодному разі не чіпати знахідку.  

Загалом, тренування пройшли на належному рівні. Всі спрацювали згідно інструкцій. Саме від узгодженості і чіткості дій педагогічного колективу та екстрених служб часом залежить життя і здоров'я студентів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора