Віддаючи шану видатному сину українського народу

Дата: 10.03.2020 11:45
Кількість переглядів: 519

Фото без описуКобзарю!

Знов до тебе я приходжу,

бо ти для мене совість і закон.

Л.Костенко

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. В Україні це Тарас Шевченко, людина, життєвий приклад та творчість якої зіграли важливу роль у становленні державності.

Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця.

Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрасність його слова, мужність і пісенність його віршів відзначена самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу.

І тепер наш Тарас в кожній хаті,

З нами словом живим розмовляє.

Є в Шевченка народження дата –

Дати смерті в Шевченка немає!

10 березня біля скульптурної композиції Великого Кобзаря, що розташована поблизу Яготинського районного будинку культури, відбувся урочистий захід з нагоди 206-річниці від дня народження відомого поета і письменника Тараса Шевченка.

До пам’ятника Кобзареві прийшли з квітами керівники міста та району, представники установ та організацій, громадськість.

Кобзаря вважають українським Пророком, чиє поетичне слово було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух і кожен бачить у ньому щось своє.

Ну що б, здавалося, слова...

Слова та голос - більш нічого.

А серце б’ється - ожива,

Як їх почує!... Знать, од Бога

І голос той, і ті слова

Ідуть меж люди!...

Скільки років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйонах людських сердець знову й знову збуджуватимуть його твори.

Вшановуючи Кобзаря, вклоняємось за його безсмертне слово і просимо у Бога Шевченкової віри у щасливе майбутнє рідної України!

... Жива

Душа поетова святая,

Жива в святих своїх речах,

І ми, читая, оживаєм

І чуєм Бога в небесах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора