Пошук

Яготинський РС ГУ ДСНС України нагадує жителям міста та району про відповідальність за спалювання сухої рослинності та плавнів

Дата: 23.03.2020 12:28
Кількість переглядів: 584

З настанням весняного періоду на Яготинщині різко збільшилася кількість пожеж на відкритих територіях. Майже щодня реєструються випадки горіння сухостою, сміття, очерету, тощо. Так в період з 04 по 21 березня рятувальники Яготинського РС ГУ ДСНС України в Київській області залучалися до ліквідації понад 20 пожеж плавнів та сухої рослинності в м. Яготин та с. Червоне, Кулябівка, Засупоївка, Супоївка, Добраничівка, Богданівка, Черняхівка та ін. Загалом протягом даного періоду вогнем було знищено більше 15 га рослинності.

Наразі гостро постає проблема пожеж плавнів, адже гасіння заболоченої місцевості з очеретом завжди завдання складне, через те, що до осередків займань не можливо дістатись. Також нерідко неконтрольоване горіння поряд із присадибними ділянками, приватним житловим сектором може призвести до розповсюдження вогню на будинки, інші забудови та як наслідок - значних матеріальних втрат.

Також слід нагадати, що дим від вогнищ утворює смог і надовго зависає у повітрі, якщо пожежа виникла неподалік від трас. Погіршується видимість на дорогах, що може призвести до дорожньо-транспортних пригод.

Нині єдиним способом боротьби із загоряннями очерету, сухої трави є максимальна відповідальность й обережность громадян.

В свою чергу правоохоронці району попереджають громадян, що самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків тягне за собою адміністративну відповідальність та у складних випадках і кримінальну.

У разі виявлення осіб за самовільним випалюванням рослинності або її залишків, згідно статті 77-1 КУпАП громадянин буде притягнутий до відповідальність у вигляді штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Шановні мешканці Яготинщини! Не провокуйте пожежі в екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значних збитків навколишньому середовищу, може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, лісові насадження, не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки.

В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора