Пошук

Відбулось позачергове засідання 61 сесії Яготинської міської ради

Дата: 24.03.2020 15:29
Кількість переглядів: 668

24 березня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової шістдесят першої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н. Дзюби.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, головний лікар КНП «Яготинська центральна районна лікарня» В.Нескорожений, начальник Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП України у Київській області А.Медуниця.

На початку засідання міський голова звернулась до присутніх, де наголосила, що 19 березня до Яготинської міської ради надійшов лист Яготинської районної державної адміністрації з повідомленням про те, що на виконання листа Київської обласної державної адміністрації та з метою своєчасної реалізації заходів Програми будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2016-2020 роки, (рішення Київської обласної ради від 21.03.2020) міська рада має до 27 березня провести пленарне засідання та розглянути питання співфінансування капітального ремонту дорожнього покриття вулиць міста.

За результатами голосування були внесені зміни до бюджетних призначень, затверджених рішенням Яготинської міської ради від 19.12.2019 № 2362-57-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2020 рік» шляхом перерозподілу, а саме:

- для забезпечення 20% співфінансування капітального ремонту дорожнього покриття вулиць Олександра Олеся, Грушевського, Відродження, Козацька, Шмідта, Чернишевського на загальну суму 2 481 317 грн. було зменшено видатки по Програмі відзначення свят та інших заходів, капітальних ремонтів центральної площі міста, прибудинкової території будинку № 27 по пров. Говорова та виготовлення проектної документації.

За рахунок зменшення видатків по Програмі відзначення свят та інших заходів були надані кошти:

- КП «Яготинська ЖЕК» в сумі 5 000 грн. для придбання дезінфікуючих засобів;

- для оплати послуг по виконанню оцінки вартості майна для продажу на конкурсних засадах в сумі 36 100 грн.

Надалі всі присутні заслухали інформацію головного лікаря КНП «Яготинська центральна районна лікарня» В.Нескороженого та начальника Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП України у Київській області А.Медуниці.

Зокрема, головний лікар В.Нескорожений зазначив, що на території району не було офіційно зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом, але КНП "Яготинська ЦРЛ" інтенсивно готується до надання медичної допомоги таким хворим.

«Розроблений алгоритм карантину та надання медичної допомоги при коронавірусній інфекції, узгоджені маршрути пацієнта та взаємодія між первинною, вторинною і екстреною медичними допомогами. Завдяки спільній роботі всіх органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, заклад забезпечений засобами індивідуального захисту (захисні маски, комбінезони, рукавички, респіратори). У найближчі дні очікуємо тест-системи для виявлення COVID-19, додаткові апарати для ШВЛ», - проінформував Вадим Сергійович.

Щоб захистити себе від інфікування варто пам'ятати про правила захисту:

- часто і ретельно мийте руки з милом та обробляйте антисептичними засобами;

- регулярно дезинфікуйте поверхні, яких найчастіше торкаєтесь (дверні ручки, столи, полиці, телефони, клавіатура);

- обмежте близькі контакти з людьми (тримайте дистанцію не менше 1.5м);

- за перших ознак симптомів ГРВІ надягніть маску і зверніться до сімейного лікаря;

- під час кашлю і чхання прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя;

- уживайте продукти лише після ретельної термообробки;

- уникайте тісного контакту з тими, хто має симптоми грипу чи застуди;

- самоізолюйтесь у випадку відчуття перших симптомів застуди.

«Не ставте під загрозу своє здоров'я та здоров'я своїх близьких. Відкрита гаряча лінія у Яготинській центральній районній лікарні 5-33-34», - наголосив головний лікар КНП «Яготинська ЦРЛ» В.Нескорожений.

«Працівники Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції продовжують проводити профілактичну роботу серед громадян щодо важливості дотримання обмежень, які діють в Україні у зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19. У зв’язку з карантином правоохоронці переведені на посилений варіант несення служби з метою забезпечення публічної безпеки та порядку. Поліцейські проводять і проводитимуть превентивну роботу, заходи з протидії злочинності та перевірятимуть виконання карантинних заходів для недопущення розповсюдження захворювання», - зауважив начальник Яготинського відділення поліції А.Медуниця.

Першочергово поліцейські проводять серед населення роз’яснювальну та профілактичну роботу. У разі виявлення грубих порушень, винних осіб буде притягнено до адміністративної чи кримінальної відповідальності за порушення правил щодо карантину людей та санітарно – гігієнічних, санітарно – протиепідемічних правил і норм.

«Мета поліції не притягнути до відповідальності, а донести до людей вимоги чинного законодавства щодо карантину, щоб уникнути такої відповідальності», - відмітив Андрій Олександрович.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора