Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 31.03.2020 14:30
Кількість переглядів: 413

Фото без опису30 березня відбулось засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н. Дзюби.

У засіданні взяли участь: депутати Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств міської ради, працівники апарату міської ради, представники громадських організацій, газети «Яготинські вісті».

На початку засідання міський голова зауважила, що з метою запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом було видано розпорядження міського голови від 18 березня 2020 року № 14 «Про карантинні заходи на території міста Яготина», пунктами якого визначено діяльність міської ради та комунальних підприємств у м. Яготині в умовах карантину. На сьогоднішній день загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня включно, продовжено на 21 день – до 24 квітня включно. Відповідне рішення Уряд ухвалив 25 березня 2020 року.

«Зважаючи на актуальність загрози погіршення епідеміологічної ситуації, з метою забезпечення готовності Яготинської центральної районної лікарні та Яготинського центру первинної медичко-санітарної допомоги, а також для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку захворювання на коронавірус COVID-19, підтримання необхідного запасу засобів медичного призначення, засобів захисту органів дихання, зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я депутати Яготинської міської ради VII скликання прийняли одноголосно рішення про надання субвенції районному бюджету для ліквідації надзвичайної ситуації, що спричинена вірусом  COVID-19 - 1 600 000 грн. за рахунок тимчасового зменшення видатків на співфінансування капітального ремонту дорожнього покриття вулиць Грушевського, Відродження, Козацька, Шмідта, Чернишевського та за рахунок зменшення видатків по Програмі проведення святкових заходів», - повідомила міський голова Н.Дзюба.

«Я щиро вдячна засновнику Групи компаній «Нива Переяславщини» Олександру Мостіпану, який відкликнуся на прохання та виділяє кошти для придбання трьох апаратів штучної вентиляції легень, а також за допомою його зусиль, на сьогоднішній день завершено 1 етап робіт по підведенню кисню до інфекційного приміщення КНП «Яготинська центральна районна лікарня. Також я вдячна Григорію Олександровичу Гавриленку за благодійну допомогу лікарні для ремонту терапевтичного відділення», - наголосила Наталія Миколаївна.

Також, очільниця міста проінформувала присутніх про те, що на території Яготинської лікарні співробітниками ДСНС було розміщено тимчасовий пункт скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19, а комунальним підприємством міської ради «Міськсвітло» підведено до неї освітлення. Такі пункти розгорнуто по всій Україні на території лікарень першої хвилі госпіталізації. Всі пацієнти з респіраторними симптомами, які звертаються у заклад охорони здоров’я (самозвернення, направлення лікарем чи транспортування бригадою екстреної медичної допомоги) повинні пройти первинне скринінгове медичне розподілення ще до входу у приймальне відділення (відділення екстреної медичної допомоги).

«Зважаючи, що загальнонаціональний карантин продовжено до 24 квітня сьогодні на засіданні виконавчого комітету буде розглянуто два питання», - зазначила міський голова Н.Дзюба.

Спочатку члени виконавчого комітету прийняли рішення про роботу об’єктів, розташованих у місті Яготині, з метою попередження розповсюдження захворюваності  на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19.

Надалі члени виконавчого комітету прийняли рішення про рух спеціальних рейсів автобусних маршрутів в місті Яготині, яким:

- дозволено суб’єктам господарювання, які здійснюють пасажирські перевезення на території міста Яготина, здійснювати перевезення пасажирів за окремо визначеними маршрутами та виключно тих осіб, які мають відповідні квитки та засоби індивідуального захисту, і працюють на підприємствах, установах, організаціях, які забезпечують життєдіяльність міста Яготина;

- необхідно забезпечити перебування в одному транспортному засобі, що виконує спеціальний рейс, кількість пасажирів, яка не повинна перевищувати половини місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах;

- затверджено графік руху спеціальних рейсів по місту Яготину.

Спецрейс міського маршруту № 1 по вул. Незалежності

Вокзал

7.35

8.53

11.00

16.00

17.40

Комбікормовий завод

8.20

9.30

11.30

16.30

18.10

Спецрейс міського маршруту № 2 по вул. Шевченка

Вокзал

7.20

8.30

15.30

16.50

ПТФ

8.00

9.00

16.10

17.20

Також всі присутні заслухали оперативну інформацію керівників комунальних підприємств Яготинської міської ради, щодо проведених робіт з метою запобігання поширенню на території міста Яготина коронавірусу COVID-19.

Так, керівник комунального підприємства «Комунальник» А.Стріха зазначив, що працівниками КП «Комунальник» щоденно з  06:00 до 08:00 години ранку, на час встановленого карантину, проводяться роботи з дезінфекції місць громадського транспорту (зупинок) та місць масового відпочинку громадян (лавок)  дезінфікуючим засобом.

«Водопостачання м. Яготина проводиться з підземних джерел (свердловин). Технологічний процес, починаючи з забору води з свердловин аж до подачі споживачам, проходить без контакту обслуговуючого персоналу з водою. Перед подачею води споживачам, проводиться фільтрація та знезараження Гідрохлоритом натрію.  Питна вода, яка подається споживачам, відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4.-171-10. На міських каналізаційних спорудах повної біологічної очистки, стічні води проходять очистку, а в подальшому знезараження розчином хлорного вапна», - відзначив керівник комунального підприємства «Яготинське ВУ ВКГ» М.Дзюба.

Керівник комунального підприємства «Яготинська ЖЕК» О.Білаш проінформував присутніх про забезпечення працівників підприємства засобами захисту.

Олександр Володимирович додав, що працівники підприємства використовують пульвілізатори, захисні костюми медичного та хімічного захисту для проведення дезінфікуючої обробки багатоквартирних будинків, а саме вхідних груп дверей та лавок і дані заходи будуть проводитись систематично на період встановленого карантину.

«На сьогоднішній день підприємство не приймає платежі за житлові послуги по утриманню багатоквартирних будинків через касу Яготинської ЖЕК, проте оплату можна провести через платіжні термінали самообслуговування або онлайнсервіси банківських установ. Довідкову інформацію можливо отримати дистанційно в телефонному режимі:  5-44-91; 5-44-98», - наголосив О.Білаш.

«Що стосується діяльності СКП «Ритуал», то в умовах карантину щоденно проводяться заходи дезінфекції автомобільного транспорту. Закуплені засоби індивідуального захисту працівників», - додав керівник СКП «Ритуал» М.Басанець.

Наостанок всі присутні переглянули соціальний відеоролик, який закликає бути обережним, використовувати засоби захисту для того щоб спільними зусиллями подали ланцюг зараження поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора