Контроль з неба за пожежами у нашому місті!

Дата: 07.04.2020 17:46
Кількість переглядів: 770

Фото без описуЩороку кількість пожеж такого роду збільшується, бо люди вважають для себе дешевшим підпалити поле чи лісосмугу, ніж прибирати. Не стають уроком ні спалені будинки, ні втрачені сотні гектарів лісів. Не лякають навіть штрафи, тим більше що накладаються вони вкрай рідко, бо встановити палія дуже важко.

Лише за минулий тиждень пожежно-рятувальним підрозділом управління ДСНС в Яготинському районі було ліквідовано більше двадцяти таких випадків. Загалом таке весняне господарювання призводить до виникнення пожеж в полезахисних лісових смугах, загорань будинків, господарських будівель, адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко може переміститися з полів, пасовищ та господарських угідь на господарські будівлі, перетворюючись на справжнє стихійне лихо.

Протягом минулої доби рятувальниками  Яготинського РС ГУ ДСНС України в Київській області було здійснено 4 виїзди на гасіння пожеж в екосистемах Яготинського району та міста, «найгарячішими» точками стали: с. Засупоївка,  та дорога в напрямку с. Сотниківка та смт. Згурівка, м. Яготин  та мікрорайон міста «ЦИНС». Загальна площа пожеж склала понад 14 га.

У зв’язку з недопущення виникнення пожеж у місці та районі, а також покращенню роботи рятівників керівництвом міста та району: Наталією Дзюбою, Яготинським міським головою та Олександром Кудрявським, головою Яготинської районної державної адміністрації, прийнято рішення передати в користування Яготинському РС ГУ ДСНС України в Київській області - квадрокоптер.

«Маю надію, що саме квадрокоптер принесе користь співробітникам Яготинського РС ГУ ДСНС України в Київській області задля оперативного виявлення територій охоплених пожежею, а при можливості і оперативного виявлення паліїв, адже у 90% випадків причина виникнення пожеж є мешканці міста та району, які необережно поводяться із вогнем, не звертають увагу на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки», - зауважила Наталія Миколаївна.

Тож варто замислитись, наскільки небезпечним може стати  розведене багаття чи спалювання сухої трави та сміття.

 «Шановні мешканці міста! Якщо ви помітили загорання на сільськогосподарських угіддях, уздовж річок та доріг на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101» та пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків», - наголосила міський голова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора