ЗУПИНИСЬ! Не випалюй суху рослинність!

Дата: 13.04.2020 14:23
Кількість переглядів: 443

Фото без описуРятувальники Яготинщини вкрай стурбовані ситуацією, яка склалася у районі з пожежами в природних екосистемах. Цьогоріч січень і лютий були схожі скоріше на весну, аніж на зиму, тому саме помірна і суха погода дала поштовх для надзвичайно високого росту виникнення подібних пожеж. Попри постійні заклики вогнеборців, суха трава та сміття продовжують горіти, іноді спричиняючи справжні трагедії, як екосистемам, так і самим людям.

Зважаючи на те, що господарі, які залишаються вдома, активно наводять лад на своїх прибудинкових територіях та земельних ділянках – спалюють сміття, випалюють суху траву на «городах», забуваючи при цьому правила пожежної безпеки, екологічну ситуацію сьогодення, про тварин, які живуть у траві, а також про людей, які вдихають забруднене і наповнене продуктами горіння повітря. А ще школярі, які залишилися на вимушених канікулах від «нічого робити» підпалюють на берегах річок сухий очерет, проте батькам відповідати за необережні вчинки своїх дітей. Як наслідок, кожного вечора місто Яготин та села в диму.

Трагічним може стати, необдумане випалювання сухої рослинності, яке перетворюється в масштабні пожежі, які здатні за лічені хвилини призвести до загибелі не тільки представників фауни даного регіону та знищити не один гектар лісу, але й забрати найцінніше – життя людей.

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не випалюйте суху траву та сміття, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, не спалюйте залишки рослинності (стерня, солома), не розводьте багаття в лісах та лісосмугах, а також не залишайте недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці!

Уразі виникнення або виявлення пожежі, не зволікайте, телефонуйте до Служби порятунку «101».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора