ДО 34-Х РОКОВИН ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Дата: 24.04.2020 09:49
Кількість переглядів: 623

Фото без описуАварія на Чорнобильській АЕС стала одним з похмурих символів, до якої може призвести техногенна катастрофа. Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності тисячів наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь.

Напередодні відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф та Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля міський голова Наталія Дзюба, голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський, голова Яготинської районної ради Петро Гайдай та голова громадської організації "Ветеранів і інвалідів Чорнобиля у яготинському районі" Микола Юрченко поклали квіти до стели "Чорнобильцям Яготинщини" на Алеї Слави у місті Яготині. 

Впала з неба додолу потривожена ангелом зірка,

Покотилась до обрію, збурила зоряну синь;

На душі стало сумно, на устах стало солоно-гірко,

Бо чорнобиль-трава — не полин...

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, вчених, медиків, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Ми вшановуємо живих ліквідаторів цієї жахливої техногенної катастрофи зичимо вам міцного здоров’я, сімейного тепла, миру, добра і благополуччя та молимося і схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у цій боротьбі.

Навіть у цей не простий час, через введення карантинного режиму, кожен з вас має можливість долучитись до вшанування пам’яті героїв Чорнобиля та у своїх домівках на підвіконні запалити свою свічку в ніч з 25 на 26 квітня.

Хоч знову квітень - радісні світання,

Де шпак весняну пісню заспівав...

Вшануємо хвилиною мовчання

Тих, хто своє життя тоді віддав!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора