Про перерозподіл коштів місцевого бюджету

Дата: 30.04.2020 15:50
Кількість переглядів: 868

Фото без опису30 квітня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової шістдесят другої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н. Дзюби.

На позачерговій шістдесятій сесії Яготинської міської ради від 19.03.2020 з метою забезпечення готовності Яготинської центральної районної лікарні, а також для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку захворювання на коронавірус COVID-19, підтримання необхідного запасу засобів медичного призначення, засобів захисту органів дихання, зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я було виділено кошти в сумі 1 600 000 гривень (в тому числі 200 000 грн для КНП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги).

Міський голова повідомила, що 13 квітня до Яготинської міської ради надійшов лист-клопотання від головного лікаря КНП «Яготинська ЦРЛ» В. Нескороженого про перепризначиння наданої субвенції з міського бюджету на інші цілі.

 «Завдяки спільній роботі всіх органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, наданій допомозі від ТОВ «Нива Переяславщини» було закуплено не лише апарати ШВЛ, а й проведено централізоване постачання кисню у інфекційне відділення лікарні, тому потреба у даному обладнанні зникла. Саме тому потрібно перепризначити кошти на закупівлю іншого медичного обладнання: окремий переносний діагностичний рентгенівський комплекс для інфекційного відділення та монітори пацієнта», – проінформував Вадим Сергійович.

За результатом обговорення депутати Яготинської міської ради VII скликання прийняли одноголосно рішення перепризначити надану субвенцію, а саме надати для придбання медичного обладнання КНП «Яготинській ЦРЛ» кошти в сумі 700 000 грн. Адже, за інформацією головного лікаря, медичний заклад має ще невикористані благодійні кошти.

Наразі, складається серйозна ситуація з фінансуванням міських Програм, оскільки платники податку за землю та за інше нерухоме майно, відмінне від земельних ділянок, були звільнені від сплати податків за березень місяць.

На думку депутатів нагальної потреби залишати попередню суму наданої субвенції немає.

Сесією міської ради прийняті рішення виділити  кошти для проведення капітальних ремонтів димових та вентиляційних каналів будинку по вул. Садова, 14, по вул. Шевченка, 239 та для оплати послуг проведення експертного обстеження ліфтів житлового будинку по вул. Незалежності, 22.

На підставі прийнятих рішень були внесені зміни до рішення Яготинської міської ради від 19.12.2019 № 2362-57-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2020 рік.

Також, розглянуті та прийняті рішення щодо ряду земельних питань, звільнено від орендної плати за користування орендованим майном, що перебуває у власності територіальної громади м. Яготина Київської області на період терміну дії карантину.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора