Стела «Слава Героям України», що розташована на Алеї Слави піддалась нападу вандалів

Дата: 19.05.2020 09:46
Кількість переглядів: 769

Фото без опису15 вересня 2019 року за ініціативи Армена Шахар’янца силами АТОвців Яготинщини було встановлено металеві флагштоки для прапорів біля стели «Слава Героям України».

18.05.2020 року було виявлено, що прапор України майорить, а прапор червоно-чорний зрізаний з самою ж металевою опорою.

До Яготинської міської ради звернувсь А. Шахар’янц з проханням розповсюдити інформацію і ще раз пояснити значення прапору для вандалів.

«Більшість українців не розуміють, що означає червоно-чорний прапор. Чорний колір символізує українську землю, а червоний – кров борців пролиту на неї в боротьбі за свободу та незалежність України. Інколи цей прапор підіймали солдати УПА, але здебільшого вони ходили в бій з жовто-синіми прапорами. Якщо жовто-синій прапор символізує державність, українську соборність, то червоно-чорний прапор є українсько-революційним прапором. І він символізує боротьбу, опір, неприйняття того, що зараз відбувається і рух вперед. З міською радою та громадою було погоджено, що даний прапор майорітиме поки в країні йде війна. Тому я, закликаю цю людину, яка зробила такий вчинок визнати свою вину, і публічно вибачитись перед тими, хто проливав кров за цей прапор, захищаючи і вас в тому числі…» – зауважив А. Шахар’янц.

Даний прикрий інцидент не має лишитись без наказаним, Армен Мушегович буде звертатись до поліції для складання протоколу про правопорушення. Ми звертаємось до кожного небайдужого жителя міста, якщо вам відома інформація по суті питання просимо телефонувати 5-53-58.

Це дуже ганебний вчинок для нашого міста.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора