Пошук

В КОДА ОБГОВОРИЛИ НОВЕ РАЙОНУВАННЯ З ГРОМАДАМИ ЛІВОБЕРЕЖНОЇ КИЇВЩИНИ

Дата: 11.06.2020 16:01
Кількість переглядів: 1371

Василь Володін, тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації, продовжує протокольні зустрічі з громадами Київщини. Де заслуховують всі пропозиції мешканців щодо формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального рівня.

Сьогодні на розмову були запрошені представники Лівобережної Київщини. Участь у обговоренні взяли міський голова Н. Дзюба та голова Яготинської районної державної адміністрації О. Кудрявський.

На її території планують створити 2 райони. Одним з центрів має стати Переяслав. На статус другого центру претендують Бровари та Бориспіль. В кожного є свої аргументи,  переваги та недоліки.

«Під час таких зустрічей, а провів я їх понад десяток, стикаюся з тим, що у громад досі не має розуміння, що адміністративно-територіальна реформа є частиною розпочатого процесу децентралізації. І як би кому не хотілося, він неминучий. При цьому, укрупнення районів точно не погіршить якість життя людей, оскільки зменшення кількості районних центрів скоротить чиновницький апарат, який залишатиметься в цих центрах для представлення виключно державної влади», –  сказав Василь Володін.

Представники кожної громади отримали можливість публічно аргументувати свої пропозиції щодо укрупнення районів. Найчастіше лунають пропозиції залишити все, як є, через нерозуміння як працюватиме майбутній інститут префектів. При цьому, погоджуються з думкою колег, що можливо план і не ідеальний, але необхідний для реалізації реформи. Та всі переконані, що такий обмін думками є справжнім проявом подальшої демократизації нашого суспільства.

ДОВІДКА: Наразі Київська область, як і решта областей країни, знаходиться у процесі адміністративної реформи. А саме: укрупнення районів. Замість 25-ти, які зараз діють в області, планується створити уп’ятеро менше. Що має зменшити чиновницький апарат та витрати на нього.  Йдеться про присутність регіональних відділень органів виконавчої влади у новоутворених районних центрах. Що ніяк не перехрещується з утворенням та діяльністю об’єднаних територіальних громад, задача яких: надавати послуги своїм мешканцям та піклуватися про їхнє комфортне та безпечне життя.  На сьогодні розглядають два варіанти нового адміністративно-територіального розподілу Київщини: з п’ятьма або шістьма районами.

За результатами зустрічі складений протокол наради, який передають до профільного міністерства та Кабміну.  Остаточно рішення про нові районні центри має ухвалити Верховна Рада.

За інформацією Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора