Відбулось засідання 65 сесії Яготинської міської ради

Дата: 25.06.2020 16:00
Кількість переглядів: 1388

Фото без опису25 червня відбулося засідання шістдесят п’ятої сесії Яготинської міської ради під головуванням секретаря міської ради Т. Рубанчук.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради «Комунальник», «Яготинська ЖЕК», «Яготинське ВУ ВКГ», «Міськсвітло», «Ритуал», заступник директора ТОВ «Укрстарч» В. Пісківець, представники громадської організації «Від Родини До Родини» та засобів масової інформації.

На початку сесії були внесені доповнення до порядку денного, що стосуються земельних питань, депутатські запити А. Васюти, С. Галаса, питання підняття тарифів та про внесення змін до рішення Яготинської міської ради від 19.12.2019 № 2362-57-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2020 рік». Також пропозиції депутата І. Смаглія, які в ході голосування були відхилені.

Розпочали роботу депутати із затвердження рішення про виконання міського бюджету за перший квартал 2020 року. Далі перейшли до розгляду рішення про встановлення ставок та пільг зі сплати місцевих податків на 2021 рік. Депутат міської ради І. Смаглій вніс пропозицію зменшити ставку чи звільнити від сплати єдиного податку фізичних осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність на території міста Яготина, що викликало тривале обговорення.

«Сплата податків - це 43 % наповнення місцевого бюджету, якщо його забрати, за що житиме бюджетна сфера?», - наголосив депутат С. Галас.

«Питання абсолютно слушне, зважаючи на тяжку ситуацію в економіці під час короновірусної епідемії, в даному випадку 20-ти відсотковий  податок не обтяжить підприємців порівняно із іншими працівниками підприємств, установ та організацій, які теж сплачують податки із заробітних плат», - наголосив депутат О. Кудрявський.

За результатами було прийняте рішення встановити ставки та пільги зі сплати місцевих податків на 2021 рік на рівні поточного року.

Надалі, прийняли рішення про передачу комунального майна з балансу Яготинської міської ради на баланс відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації для Яготинської дитячо-юнацької спортивної школи - секції колишньої огорожі стадіону «Колос» та на баланс спеціалізованого комунального підприємства Яготинської міської ради «Ритуал» бетонні стовпчики колишньої огорожі стадіону «Колос».

В ході засідання депутати заслухали звіти про діяльність комунальних підприємств Яготинської міської ради «Комунальник», «Яготинська ЖЕК», «Яготинське ВУ ВКГ», «Міськсвітло», «Ритуал» за І квартал 2020 року (будуть опубліковані на офіційному вебсайті Яготинської міської ради).

Також прийняті рішення про продовження договірних відносин на орендоване майно, що перебуває у власності територіальної громади м. Яготина та внесені зміни до переліку довідок, що видаються Яготинською міською радою, а саме про відсутність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Після обговорень були розглянуті та прийняті рішення щодо ряду земельних питань.

У подальшій роботі сесії міської ради внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 19.12.2019 № 2362-57-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2020 рік». А саме виділили кошти в сумі 100 тис. грн. відповідно до листа від Яготинської РДА на виготовлення детального плану території під полігон твердих побутових відходів.

«Дана земельна ділянка знаходиться за межами населеного пункту в адміністративних межах Райківщинської сільської ради, де ще в 1998 році Верховною Радою України давався дозвіл на проєктування полігону твердих побутових відходів. Дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою, щодо відведення надано комунальному підприємству Яготинської міської ради. Займатись питанням полігону рівнозначно має як комунальне підприємство так і адміністрація, адже кожна юридична особа в даному випадку виконує свою функцію. Відповідно до законодавства Яготинська районна державна адміністрація надає дозвіл на відведення земельних ділянок за межами населеного пункту для забезпечення потреб життєдіяльності району, так само надає дозвіл на виготовлення містобудівної документації для формування земельних ділянок», - розповів О. Кудрявський.

Додатково депутати розглянули питання тарифів на водопостачання та водовідведення КП «Яготинське ВУ ВКГ».

Наостанок були розглянуті депутатські запити А. Васюти та С. Галаса.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора