Шановні Яготинці!

Дата: 02.07.2020 10:29
Кількість переглядів: 2172

Фото без опису02 липня 2020 року на засіданні Верховної Ради України запланований розгляд постанови "Про утворення та ліквідацію районів".

Депутати міської ради неодноразово зверталися від громадськості міста до Адміністрації Президента України, обласної ради, Київської обласної державної адміністрації та лідерів політичних партій представлених у Верховній Раді України з приводу залишити Яготинський район з адміністративним центром у місті Яготин.

Але згідно проекту постанови від 12.06.2020 Яготинський район включений до Переяславського району з адміністративним центром у місті Переяславі.

Зважаючи, що утворення нових районів має забезпечити відповідність системи адміністративно-територіального устрою, інфраструктури, слугувати кожному жителю громади та сприяти визначенню територіальної основи для діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування керівництво міста та району вважає за доцільним приєднання Яготинського району до Бориспільського. Від м. Яготина до м. Переяслава курсує п’ять автобусів в той час, як до м. Борисполя є зручне транспортне і залізничне сполучення  електропотягом. До запровадження карантину курсувало за вказаним напрямком 12 електропотягів.

Відстань від м. Яготин до м. Бориспіль через автотрасу Київ-Харків 71 км (49 хв.). Впродовж дня за маршрутом Яготин-Київ через м. Бориспіль курсує 20 автобусних рейсів.

Тож маємо надію, що за сприяння народного депутата С. Буніна наші переконання спільно  зі всіма гілками влади, більшістю депутатського корпусу районної та міської ради будуть враховані, а парламент прийме редакцію доопрацьованої постанови на користь громади Яготинщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора