Пошук

ГОЛОВА КОДА РОЗПОВІВ ПРО РОЗВИТОК ЕКОНОМІКИ КИЇВЩИНИ

Дата: 10.07.2020 08:48
Кількість переглядів: 654

Фото без описуНа Київщині в січні-травні 2020 року у порівнянні з минулим роком обсяги випуску підприємств добувної промисловості збільшилися на 57,3%. Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

«Майже на дві третини зросли обсяги виробництва у видобувній промисловості і розроблення кар’єрів, – зазначив очільник Київської ОДА. – Зростання, хоч і невелике, демонструє виготовлення виробів із деревини, паперу та поліграфічної діяльності».

Індекс промислового виробництва знаходиться на рівні 89%. Це відбувається через призупинення діяльності підприємств у зв’язку із запровадженням на території України карантину, скорочення поставок сировини для харчової промисловості; зниження попиту на окремі види продукції, які виробляють провідні підприємства області та довготривалість процесів реконструкції та технічного переоснащення виробничих потужностей.

Обсяг продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств Київської області зменшився на 1,1%. Він склав понад 4,8 млрд грн. Це третій результат в країні. Третя область і за обсягами виробництва сільгосппродукції із розрахунку на одну особу.

Підприємства Київщини виконали будівельних робіт більш як на 3,3 млрд. грн, що майже на 17% більше від минулорічного показника. Обсяг будівництва інженерних споруд збільшився на 47,4%. Тим часом, стали менше зводити нежитлові будівлі – на 9,2% та більше  житлових – на 6,1%.

«Ми треті в країні і за розміром середньомісячної номінальної зарплати. В Київській області вона складає 11123 грн. Це на 8,3% більше за попередній період  та у 5,3 рази вище рівня прожиткового мінімуму на одну працездатну особу», – повідомив Василь Володін.

За інформацією Київської обласної державної адміністрації 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора